Un pilot universal

Àlex Crivillé, campió del món de motociclisme

08/05/2018
Seva

Amb un grau de coneixement que fregava el 90% de la població de l’Estat en el seu millor moment, Àlex Crivillé ha esdevingut l’osonenc més universal. Les seves batusses sobre la pista amb el seu company a Honda Michael Doohan van donar la volta al món fins que va rebentar els audímetres quan va aconseguir convertir-se en el primer pilot de l’Estat a guanyar el Campionat del Món de motociclisme a la categoria reina, el 1999.

Vicenç Bigas

Deu anys abans, quan en tenia 19, ja s’havia convertit en el pilot més jove fins al moment a guanyar un títol mundial, amb una artesanal JJ Cobas amb la qual va humiliar Derbi, que se’l va deixar escapar per obligar-lo a complir ordres d’equip. Després de dos anys per oblidar als 250cc, va ser quan va fer el salt als 500cc que va començar a trencar registres en una categoria que fins llavors semblava lluny de l’abast dels pilots del país. I així va engrandir un palmarès en el qual figuren 20 victòries, 21 segones posicions, 25 terceres, 12 pole positions i 20 voltes ràpides en cursa. Un bagatge suficient perquè l’homenatgessin com a llegenda d’un campionat del qual continua formant part, ara com a comentarista.

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 896 persones.