EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Albano Dante: “El que es va fer l’1-O és trencar amb el règim del 78”

Jordi Molet ha entrevistat l’exdiputat de CSQP, Albano Dante Fachin, aquest divendres al ‘7 dies’


05/05/2018

L’exsecretari general de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin, ha parlat de les discrepàncies amb la direcció de la formació morada i amb bona part del grup parlamentari de Catalunya Sí que es pot -el qual formava part durant la passada legislatura- al programa ‘7 dies’ d’aquest divendres. Després d’una legislatura en la qual les discrepàncies es van anar accentuant els dos punts d’inflexió van ser el discurs del portaveu, Joan Coscubiela, aplaudit pels grups unionistes durant el debat de la reforma de les lleis del Parlament per poder fer el referèndum i el mateix 1 d’Octubre. Considera que l’Estatut actual “és el del PP i el TC” i “no es pot deslligar el que va passar al Parlament els dies 6 i 7 de setembre del que va passar el 2010 ni de les clavegueres d’Interior”.

“Després de l’1O, en el meu darrer viatge a Madrid com a membre de la direcció de Podem”, el discurs general era “mira què han provocat els catalans”. “Era una lectura errònia que no beneficia ni els catalans ni els demòcrates”, segons Fachin que recordava que en el manifest fundacional de Podem, aprovat abans del 9N, es parlava de trencar amb el règim del 78 “i això és el que es va fer l’1 d’octubre”, afegia.

Més que independentista, Dante Fachin es considera “sobiranista radical” i recorda que molts partidaris del no al Referèndum l’1 d’octubre van sortir a defensar les urnes. “Una de les coses bones de l’estira-i-arronsa entre Catalunya i l’estat espanyol és que ha deixat en evidència les mancances del sistema democràtic”, assegurava.

Albano Dante Fachin ara impulsa el moviment polític Som alternativa i ha publicat el llibre Informe urgent des dels escons 4 i 5 (Pol·len, 2018) amb la també exdiputada de CSQP M. Àngels Martínez Castells sobre les interioritats d’aquest grup parlamentari.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 133 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't