Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Acampada de Càrnies en Lluita a Le Porc Gourmet

Hi seran fins dijous

Aquesta setmana fa un any que el col•lectiu Càrnies en Lluita acampava durant tres dies davant l’escorxador Le Porc Gourmet, de Santa Eugènia de Berga, per denunciar l’ús de les falses cooperatives en aquesta empresa. Passat aquest temps i veient que les condicions laborals no milloren, que no s’està complint la modificació de la llei, Càrnies en Lluita torna a acampar al mateix punt des d’avui i fins demà.

Des del març d’aquest 2017, de fet, els suposats socis de les anomenades “falses cooperatives” en tenen més de reconeguts, equiparables als dels treballadors assalariats, gràcies a la modificació de la llei de cooperatives. Segons Toni Iborra, membre de Càrnies en Lluita, però, a l’escorxador Le Porc Gourmet aquests drets no s’han fet efectius malgrat les demandes dels treballadors. “Estan cobrant entre 700 i 800 euros, molt per sota del que marca el conveni, també s’està incomplint el dret a l’atur, el dret a cobrar les baixes per accidents i a, les assembles, els suposats socis es troben que no els deixen votar”, explica.

Pel col•lectiu Càrnies en Lluita i el sindicat Coordinadora Obrera Sindical, mentre que a l’Escorxador Frigorífic d’Osona –ESFOSA- la situació ha millorat lleugerament, Le Porc Gourmet continua molt enrere pel que fa a drets laborals.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.