EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Una sentència obliga els propietaris de Bon Preu a tornar diners a la seva empresa

Els dos socis i germans, Joan i Josep Font, estan en procés de separació accionarial


14/02/2018

Una sentència del Jutjat mercantil número 9 de Barcelona ha condemnat als germans Joan i Josep Font, socis a parts iguals a traves de les seves respectives empreses patrimonials del grup Bon Preu, a toronar 580.000 euros cadascun a l’empresa. Els dos germans estan enfrontats des de fa alguns anys per la remuneració que rep cadascun a final d’any un cop s’aprova el resultat de l’empresa. D’entrada, els beneficis es reinverteixen i es van assignar unes quantitats que van pactar fins l’any 2012. El 2013, però, i segons van acordar verbalment, Joan Font va rebre 580.000 euros afegits com a retribució addicional i perquè hi tenia més dedicació. El que havia de ser una retribució addicional es va repetir l’any 2014 i el seu germà Josep va optar per també cobrar el mateix. L’any 2015 es va repetir l’operació però aquest cop, Josep Font, no va cobrar aquesta quantitat i va decidir reclamar al seu germà la devolució de la quantitat mitjançant un burofax.

La sentència diu que, fent cas dels estatuts on queda clar que es retribueix el càrrec d’administrador amb una assignació fix que s’aprova a la junta d’accionistes i que es pot “premiar’ la feina feta per un dels consellers de forma especial, troba poc clara la política retributiva de ‘’empresa i a més, el pacte verbal no està escrit. Explica també que les retribucions van passar d’unes quantitats a unes altres molt més altes i diferents dels dos germans entre els anys 2011 i 2015. Per tot plegat, entén que cada un d’ells ha de tornar 580.000 euros. Joan Font ha de tornar els que va rebre l’exercici del 2015 i Josep Font la mateixa quantitat que es va retribuïr l’any 2014.

Aquest fet és en part el detonant de la petició que Josep Font ha fet al seu germà Joan perquè li compri la seva part de l’empresa. El grup Bon Preu factura 1.000 milions d’euros i és una empresa sanejada en constant creixement. Preveu invertir 200 milions d’euros en els propers dos anys a Catalunya.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 65 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't