‘No ho permetrem, hem lluitat durant dècades perquè no ens passés com espanyols quan érem fora perquè ara passi al nostre país’, ha sentenciat Zapatero. El cas està ara a mans de l’advocat de l’Estat, que analitzarà i respondrà jurídicament els plantejaments de l’Ajuntament de Vic.
‘A Europa crida l’atenció que un president de govern digui que s’han de defensar els drets humans, òbviament, també dels immigrants?’, s’ha preguntat Zapatero retòricament. ‘Doncs si crida l’atenció, tenim motius per preocupar-nos’, ha afegit des de la seu de l’Eurocambra a Estrasburg, que ha qualificat com un ‘baluard dels drets fonamentals, la democràcia i les llibertats dels éssers humans, tinguin el color de pell que tinguin i vinguin d’on vinguin’.
El cap de l’executiu espanyol ha afegit que ‘el govern d’Espanya no permetrà que es menystinguin els drets de les persones’ i ha confirmat que respectarà els ‘drets inalienables’ de tots els seus ciutadans.
Aquest dimarts, el ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va tornar a reiterar que Vic ‘ha d’empadronar’ i que, com va admetre l’alcalde de Vic el divendres, si la mesura no s’ajusta a la llei, l’haurà de retirar. Una resolució que ha de donar l’advocacia de l’Estat.
Coincidint amb el que ha expressat Zapatero des d’Estrasburg, el ministre va explicar que el fet d’empadronar immigrants sense papers té l’objectiu de conèixer ‘qui viu’ a un municipi i rebre diners per atendre els veïns del municipi i, així, proporcionar-los accés als drets socials.
‘El problema de fons són els drets socials’, va opinar Rubalcaba, segons qui la Llei espanyola deixa molt clar que, tot i que la situació d’una persona sigui irregular, persisteixen determinats drets, com el de l’escolarització i la sanitat.
{{ comment.text }}