EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses rep els primers visitants després de la rehabilitació

En l’acte d’inauguració, hi ha assistit el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, el conseller d’Innovació, Josep Huguet, i el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, entre altres.

El 9 Nou
07/03/2010

El Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses ha rebut aquest dissabte els primers visitants després d’una restauració en què s’hi ha invertit uns 3 milions d’euros. A més de la rehabilitació, el Palau acull un centre d’interpretació del mite del Comte Arnau, vinculat al Ripollès, que s’engloba dins el projecte turístic ‘Terra de Comtes i Abats’. Des d’aquest dissabte i fins a la propera setmana, la visita al centre serà gratuïta perquè hi haurà jornada de portes obertes.

El Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses ha rebut aquest dissabte els primers visitants després d’una restauració en què s’hi ha invertit uns 3 milions d’euros i que ha durat 7 anys. L’edifici, del segle XV, s’ha rehabilitat com a centre cultural i de promoció turística en el marc del projecte de regeneració integral de la Llei de barris. El projecte de regeneració integral del Palau té un pressupost total de 3,1 milions d’euros, dels quals el Govern de la Generalitat n’ha aportat 1,6 milions d’euros.

El conseller d’Innovació , Josep Huguet ha destacat que amb el projecte turístic ‘Terra de Comtes i Abats’ s’ha engegat un ‘nou model de turisme basat en la identitat’, que permet ‘fer conèixer la història del país als ciutadans’. A més, ha explicat que el centre de Sant Joan de les Abadesses és el primer dels tres que tindrà el projecte ja que també se n’ubicaran a Ripoll i a Gombrèn.

D’altra banda, el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha remarcat la importància de la rehabilitació del Palau tant pel municipi de Sant Joan de les Abadesses, com pel Ripollès i per la resta de Catalunya.

El Palau de l’Abadia és un edifici gòtic del segle XV, proper al monestir de Sant Joan de les Abadesses, i que consta de dos cossos. Per una banda, el Claustre i les dependències i per l’altra l’antiga casa de l’Abat. L’objectiu dels treballs ha estat condicionar la planta baixa del Palau de l’Abadia per a destinar-la a oficina d’informació i turisme del municipi, la planta primera com a centre d’interpretació del mite del Comte Arnau, i la planta segona com a museu del Romànic.

La primera fase de les obres va començar el maig del 2003 amb la finalitat d’adequar la planta baixa als usos futurs d’oficina de turisme del municipi. Les tasques efectuades des del 2003 fins el 2009 van ser principalment obres amb caràcter d’urgència per aturar la degradació de l’edifici i garantir la conservació de l’edifici. A partir del febrer del 2009 es van fer obres a les parets per a preparar les noves obertures i, ja per finalitzar, les obres que van començar el juny del 2009 van servir per enllestir els treballs d’adequació.

El mite del Comte Arnau ha passat de llegenda a realitat física. El centre d’interpretació del mite està ubicat a la primera planta del Palau de l’Abadia i presenta la llegenda d’Arnau, les diferents versions sobre el mite i la seva vinculació amb el Ripollès, la literatura i la música.

El comte Arnau, que sempre s’ha dit que era un comte senyor del castell de Mataplana, és el mite més popular, més discutit i comentat del Ripollès. El mite parteix d’una cèlebre cançó popular musicada.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 53 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't