EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Esquerra i CiU de Torelló consensuen una moció a favor del dret a decidir en resposta a la sentència del TC

Segons Jordi Casals, portaveu d’ERC, “aprovar una moció on el dret a decidir sobre la independència de Catalunya sigui la resposta a la sentència del TC, posaria una mica al seu lloc a Torelló després de la moció no aprovada per la consulta del 13D”.


El 9 Nou
28/07/2010

NOTA DE PREMSA D’ERC DE TORELLÓ

Després de la sentència que ha tancat el procés autonomista a l’Estat Espanyol indicant que els límits de la Constitució espanyola no hi cap la voluntat nacional del poble català, la ciutadania va sortir el carrer, autoafirmant-se com a nació i reivindicant el dret a decidir, tal com deia el lema de la manifestació “Som una nació i nosaltres decidim”.

És per això que el grup municipal d’Esquerra de Torelló va presentar una moció per ser aprovada al Ple, on, a més de rebutjar la sentència del TC, s’acordava instar al Parlament a iniciar un procés que portés a Catalunya a assolir la independència.

El grup municipal de CiU va mostrar voluntat per arribar a un acord per tal que la moció podés prosperar i Esquerra es va a obrir a pactar una moció que podés ser aprovada i que tingués contingut. El resultat ha estat una moció conjunta que rebutja la sentència del TC i reclama que el Parlament obri un procés per tal que els catalans puguem exercir “el dret a decidir amb el límit que els mateixos catalans vulguin”, és a dir, sense límits.

Pel portaveu republicà, Jordi Casals, era important “portar una moció al Ple amb garanties d’aprovar-se, amb la màxima unitat possible, que de moment només és entre ERC i CiU, però amb contingut i ambició, i aquesta ho és”. Per acabar, el regidor del grup independentista, ha volgut mostrar la seva satisfacció perquè “aprovar una moció on el dret a decidir sobre la independència de Catalunya sigui la resposta a la sentència del TC, posaria una mica al seu lloc a Torelló després de la moció no aprovada per la consulta del 13D”.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 857 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't