EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’empresa Cap C’art de Manlleu ha innovat fent mobles de cartró a mida per a les fires

L’empresa Cap C’art de Manlleu ha desenvolupat una singular línia de mobles fets de cartró. Els productes estan pensats, principalment, per a empreses que participen en fires i events i volen evitar el maldecap de transportar mobiliari pesat o haver de llogar-lo en cada una de les fires.


El 9 Nou
10/10/2010

El sistema desenvolupat per aquesta empresa de tradició familiar permet reduir molt el pes i cost del transport o de producció.

Actualment l’empresa està preparant estands per a diferents fires internacionals. Grans empreses han trobat “pràctic, atractiu i singular” aquesta línia de producte, segons explica Miquel Collelldemont, responsable de Cap C’art, que està molt satisfet de com el “boca-orella” ha fet funcionar les seves creacions.

El mateix Collelldemont havia viscut en primera persona el fet d’haver de “desmuntar tot l’estand” després de dies de fira, “on acabes molt cansat”.

És més, considera que hi ha empreses que no van a fires per estalviar-se “tot aquest trasbals”. Va ser llavors quan li va passar pel cap la idea de fer aquests mobles “lleugers”.

Collelldemont, però, deixa clar que si es vol aquests mobles no són d’un sol ús: “Es desmunten relativament bé i el que és important, tenen poc pes”, diu el màxim responsable de Cap C’art. El cost de produir amb cartró també és més econòmic, equivaldria a una quarta part del cost que tindria amb fusta.

Després de diversos anys d’exploració, aquesta empresa manlleuenca ha desenvolupat tractaments del cartró que permeten suportar, per exemple, el mateix pes que la fusta o donar a aquest material un tractament ignífug que “ens han reclamat en alguns països”.

Els actuals sistemes d’impressió digital permeten personalitzar cada un dels mobles segons el client. Taules, cadires o prestatgeries són alguns dels mobles que més es produeixen. El fet de ser de cartró fa que els mobles siguin reciclables. Això els dóna un valor “afegit” amb la “sostenibilitat ambiental” del món actual.

L’empresa de Manlleu va decidir fa uns anys començar a treballar i desenvolupar noves aplicacions amb cartró. Fins llavors la seva activitat s’havia centrat a fer estoigs de joieria a l’engròs.

L’entrada en aquest sector de la competència asiàtica, amb costos molt més reduïts, va fer repensar l’activitat a aquesta empresa familiar i endinsar-se en noves línies de negoci més innovadores. Com diu Collelldemont, a Europa li queda “fer de sastres. Fer les coses a mida”.

L’empresa, que està treballant molt les capses per a vins, s’ha adaptat per tenir capacitat de fer sèries petites i amb poc temps, al moment que les demana el client.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 135 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't