EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Acaba la restauració de l’església de Sant Miquel de la Guàrdia

Les obres han consistit en deixar la pedra vista a la façana i al campanar per millorar la imatge “decadent” de l’església, segons explica el regidor d’Urbanisme de les Masies de Roda, Jordi Gros (CiU).


El 9 Nou
10/09/2010

Les obres s’han executat durant els darrers mesos. Des del consistori masienc asseguren que feia “molts anys” que no s’havia intervingut i l’actuació s’havia convertit en “necessària”. Els treballs han consistit en treure la calç de la façana i fer que tornés a lluir la pedra vista.

També s’han repassat les juntes de la pedra. A la part interior del temple s’han fet petits arranjaments per solucionar els “problemes d’humitats” interiors i s’han repintat les parets.

Amb aquesta actuació es donen per acabades les actuacions prioritàries a l’església. La previsió és inaugurar la restauració durant la festa major que es celebra al setembre.

Les obres han tingut un cost de 600.000 euros, que s’han finançat amb una aportació de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la parròquia de Roda de Ter.

Segons ha explicat Gros, la parròquia també veia “necessària” fer aquesta actuació. Segons explica el mateix Jordi Gros, aquesta església que està situada a tocar del nucli del Vicenç és una de les de referència dels veïns de Masies de Roda, especialment per a la gent de pagès. Actualment, només s’hi fan misses en dates molt concretes del calendari.

Sant Miquel de la Guàrdia va ser durant alguns segles una petita parròquia independent que va passar a ser sufragània de Sant Pere de Roda. El fet que depengués del monestir de Sant Pere de Casserres va provocar algun conflicte entre ambdues parts.

L’església està documentada des de l’any 1012. Abans de l’any 1050 figurava com a parròquia, condició que va deixar abans de 1330. En aquesta data hi ha documentació on consta que havia perdut la condició de parròquia.

Tot i que el bisbe de Vic, Ramon Gausfred, l’havia donada al monestir de Sant Pere de Casserres abans de 1116, el rector de Roda va tenir problemes amb el prior del monestir. Sant Pere de Casserres denunciava, entre altres fets, unes usurpacions de drets per part del rector.

LA PREGUNTA

Creieu que és cert que la gent va als supermercats a una hora concreta per lligar?

En aquesta enquesta han votat 142 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't