EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’oposició de Calldetenes demana que les Adoberies sigui per a les entitats

La casa de les Adoberies va ser enderrocada la setmana passada per l’Ajuntament pel perill de ruïna que corria.


El 9 Nou
31/10/2010

Poble en Marxa (PeM), principal grup de l’oposició de Calldetenes, ha fet públic un comunicat on demanen que la casa de les Adoberies sigui dedicada íntegrament a local sociocultural per a les entitats del poble. La casa de les Adoberies va ser enderrocada la setmana passada per l’Ajuntament pel perill de ruïna que corria. L’equip de govern ja ha fet saber la seva intenció de reconstruir l’edifici. Entre els possibles usos també s’ha apuntat dedicar-hi espais per a les entitats.

Segons explica PeM en el seu comunicat, van mantenir una reunió amb les entitats el dia 21 d’octubre, tres dies després de l’enderroc, tot i que havien quedat abans que aquest es produís i fins i tot que sabessin que tindria lloc. De les propostes que es van recollir i que es faran arribar a l’equip de govern, en destaquen que a la primera planta hi podria haver una sala de conferències, exposicions i tallers, a més del punt jove i una biblioteca. A la segona planta proposen fer-hi una sala central de punt de trobar i despatxos per a les entitats.

PeM mostra la seva voluntat que l’edifici que s’ha d’aixecar conservi l’estructura d’una masia similar a l’anterior, “que quan tothom la torni a veure hi veig les Adoberies”. També demanen que el projecte no serveixi de “reclam electoral” i que l’Ajuntament s’hi posi a treballar “amb la col·laboració de tothom” d’immediat.

Comunicat de Poble en Marxa (PeM)

“LES ADOBERIES, FUTURA SEU SOCIO-CULTURAL DE CALLDETENES

Després de tant de temps sense esbrinar el futur de la casa de les Adoberies de Calldetenes, dues actuacions van coincidir de manera imprevista la setmana passada.

Per una banda, el dilluns 18 d’octubre, l’equip de govern, sense informar al ple municipal, enderroca la casa, i pel dijous 21 d’octubre, Poble en Marxa, ja havia convocat a totes les entitats del poble. L’objectiu d’aquesta trobada era recollir les necessitats que tenen les entitats a nivell d’espai per desenvolupar les seves activitats, i quines propostes de funcionalitat consideren que haurà de tenir la nova casa de les Adoberies per acollir les entitats.

Totes les entitats coincideixen en què estan faltades d’espai vital, no únicament per les seves activitats, sinó per guardar el material que es troba escampat per cases particulars amb el perill de que es vagi perdent. Les entitats menors accepten que hauran de compartir local amb altres, però les més grans, ja sigui per volum de membres o per què fan més activitats, necessiten espais propis per desenvolupar millor les seves tasques i amb un accés còmode i lliure per a tothom.

Al final es van recollir una sèries de propostes que es faran arribar a l’equip de govern per tal que es valorin i s’intenti fer un nou edifici que faci la funció d’espai socio-cultural d’entitats de Calldetenes. La major part de les entitats esportives es poden encabir a la zona esportiva entre les actuals instal•lacions i dins del futur pavelló que es troba en construcció.

Aquesta seu social hauria de comptar amb una sala de dimensions mitjanes per a conferències, exposicions, tallers, etc, també s’hi podria col•locar el local del punt jove i una biblioteca. Calldetenes és l’única població d’Osona amb un centre de secundària sense disposar de biblioteca. Amb aquests espais ja tindrem la primera planta plena, Una segona planta seria la que contindria els locals per les entitats amb una sala central que serviria tan d’accés als locals com a punt de trobada..

Una primera fase ha de ser la d’estudiar que el nou projecte tingui una superficie edificada molt més gran que l’antiga casa però que conservi l’estructura d’una masia i que, a més recordi, la casa que hi havia abans. Quan tothom la torni a veure hi vegi la casa de les Adoberies, no un edifici nou. Tampoc es vol que aquest projecte serveixi com a reclam electoral, l’objectiu és que l’ajuntament s’hi posi a treballar ja i, si és possible, amb la col•laboració de tothom.”

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 388 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't