EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Iniciativa de Manlleu recupera Josep M. Anglada com a candidat

Ja havia encapçalat la candidatura ecosocialista el 1995, quan va ser clau per al tripartit local, i el 1999; ara ho farà per tercer cop. ICV va quedar sense representació a Manlleu el 2007.

El 9 Nou
07/02/2011

L’exregidor Josep M. Anglada tornarà a ser el candidat d’ICV-EUiA a les eleccions municipals del 22-M. Anglada, que ara té 63 anys i està jubilat, tornarà així a la primera línia política amb l’objectiu de recuperar la representació a l’Ajuntament que la formació ecosocialista va perdre fa quatre anys.

La decisió que Anglada torni a ser el número 1 està presa i ratificada per la militància, però, oficialment, no s’anunciarà fins al 16 de febrer en el marc d’un acte amb Dolors Camats, portaveu parlamentària d’Iniciativa.

En cercles polítics de Manlleu, però, ja feia setmanes que es donava per fet que Anglada acabaria anant de número 1. “Em fa il·lusió”, admet Anglada. I argumenta que “dins el grup d’Iniciativa hi ha gent nova, gent jove i molt variada. Podem fer un grup maco”.

L’objectiu, avança, serà recuperar la representació a l’Ajuntament i, alhora, intentar ser decisius en la configuració de majories.

El paper de decisiu ja el va haver d’exercir el 1995, quan Iniciativa va tenir la clau de la majoria del primer govern d’esquerres de Manlleu liderat per Ramon Sitjà (PSC).

En aquell govern tripartit (1995-1999), Anglada va ser el responsable de Promoció Econòmica. Després, entre 1999 i 2003, va continuar de regidor, però ja a l’oposició durant la majoria absoluta de Joaquim Vivas (CiU). Va retirar-se el 2003, quan la candidata d’Iniciativa va ser Dolors Arumí.

El 2007, Arumí va repetir de número 1, però Iniciativa, que només va
obtenir 346 vots –el 4,52%–, va quedar-se fora de l’Ajuntament. Anglada, ara, tornarà a ser el número 1 per tercer cop. Abans, ja havia format part de la llista del PMO (1987) i de la d’Iniciativa d’Antoni Camarero (1991).

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 856 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't