EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Junts per Torelló se suma a la candidatura d’ERC per a les municipals

El grup, liderat per Berta Faro i Toni Cubí, va presentar-se aquest dimecres amb l’objectiu de fer arribar noves propostes i inquietuds i, alhora, “trencar l’actual inèrcia de la política municipal”. La candidatura d’ERC-Junts per Torelló l’encapçalarà Jordi Casals, actual regidor d’ERC.


El 9 Nou
31/03/2011

Nota de premsa de Junts per Torelló

“El col·lectiu Junts per Torelló farà coalició amb Esquerra
Junts per Torelló neix amb la voluntat de formular propostes que aglutinin i engresquin els torellonencs.

Aquest col·lectiu es defineix com “un grup divers que volem treballar pel nostre poble i que ens hem compromès a fer-ho perquè tenim ganes de veure com Torelló progressa i tira endavant”.

Van intervenir Toni Cubí i Berta Faro, acompanyats d’altres membres del col·lectiu com Rosa Sayós, Enric Xicoy, Elisabet Fernández, Carme Oller, Pere Surribas, Dolors Bardolet, Josep Fernández, Maria Engràcia Sala, Christian López i Concepció Parareda entre d’altres.

Toni Cubí va fer la introducció, presentant el col.lectiu com “a un grup de gent diversa i activa, implicats en diferents àmbits de la vida del poble”.

Berta Faro va manifestar que “fa temps que es constata que la política a Torelló no respon les expectatives dels ciutadans, que se’ls porta a ser simples espectadors quan la veritat és que hi tenim molt a dir”. Per Faro, aquesta actitud comporta “bones dosis de desencís i deteriora les relacions amb l’Ajuntament, i els ciutadans no se senten inclosos en els projectes que el seu ajuntament impulsa”.

Junts per Torelló, segons els seus portaveus no ignora la difícil situació econòmica per on passa el país que no permet impulsar grans projectes ni fer grans despeses” però estan convençuts que “és possible formular propostes atractives, que aglutinin, i que tornin a engrescar la gent de Torelló”, tot sota uns valors com el realisme i la modèstia, però també amb fermesa i el compromís amb els torellonencs.

Per aquest col·lectiu, també és important la vessant nacional de les polítiques, Faro es va mostrar molt crítica pel fet que l’ajuntament girés l’esquena a les consultes del 13D, fet que va titllar de “vergonyant”, constatant una clara desídia davant les reivindicacions nacionals.

En quan el fet que es presentin en coalició amb Esquerra, Berta Faro ho va explicar dient que, “a més de les afinitats ideològiques que hi tenim, Esquerra és l’única formació política que garanteix que es pugui trencar l’actual inèrcia” en la política municipal. Però l’acord pel 22 de maig, no és “un xec en blanc”, ja que Junts per Torelló vetllarà pels compromisos adquirits per la coalició.

Finalment, Toni Cubí va manifestar que Junts per Torelló és un col·lectiu obert i va fer una crida a “tots aquells que creguin que és possible unir-nos per fer un Torelló millor”. És per això que Junts per Torelló ha redactat un document fundacional, al qual tothom qui si senti identificat, s’hi pot adherir.

El divendres a 2/4 de 9 del vespre, es farà a Gestiomat la presentació oberta de la coalició d’Esquerra i Junts per Torelló, i del seu candidat, Jordi Casals.”

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't