EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Aquest dijous es reobre al trànsit la C-154 entre Prats de Lluçanès i Olvan

El tram té una longitud de 5,3 quilòmetres, amb una reducció del trajecte d’1 quilòmetre respecte de l’antiga carretera. Inclou dos nous viaductes sobre les rieres de Pontarró i la Riba, de 105 metres i 45 metres, respectivament.


El 9 Nou
22/06/2011

Nota de premsa de la Generalitat

“La C-154 entre Prats de Lluçanès i Olvan es reobre al trànsit demà
El Departament de Territori i Sostenibilitat obrirà demà el tram de la C-154 que estava tancat al trànsit entre Prats de Lluçanès i Olvan, dins les obres de millora de l’itinerari entre Olost i Olvan que du a terme.

El Departament de Territori i Sostenibilitat té en fase avançada les obres de condicionament de l’itinerari entre els municipis d’Olost i Olvan, que permetran millorar substancialment les comunicacions en aquest àmbit, així com la connexió entre l’Eix Transversal i l’Eix del Llobregat. Aquests treballs compten amb una inversió de 39 MEUR.

Les obres, que van començar la primavera de 2009, abasten una longitud de 21,8 quilòmetres, entre els termes municipals d’Olost, Lluçà, Sant Martí d’Albars, Prats de Lluçanès, Santa Maria de Merlès, Sagàs i Olvan. En la major part del recorregut, l’actuació significa la construcció d’una nova carretera amb petites variants de traçat que segueixen el corredor de les carreteres antigues. En la resta del recorregut, s’eixampla la calçada existent.

Reobertura al trànsit

Demà, 23 de juny, es reobrirà al trànsit un nou tram del condicionament; en concret, el comprès entre Prats de Lluçanès i Olvan. Aquest tram, que es va tancar al trànsit per poder executar els treballs de la nova calçada l’any passat, té una longitud de 5,3 quilòmetres, amb una reducció d’un quilòmetre respecte de l’antiga carretera. Inclou dos nous viaductes sobre les rieres del Pontarró i la Riba, de 105 metres i 45 metres de longitud, respectivament.

Pel que fa a la resta de trams, cal remarcar:

• Els treballs es concentraran ara en gran part al tram entre Santa Creu de Jutglar i Olost, tancat al trànsit, que es preveu reobrir el setembre vinent. En aquest tram, de 3,8 km de longitud, el moviment de terres es troba ja gairebé finalitzat i estan avançades les obres de drenatge transversal. Cal remarcar un nou viaducte sobre la riera Gavarresa, de 95 metres de longitud, on pròximament es col·locaran les bigues.
• El tram entre Sagàs i Santa Maria de Merlès, d’1,5 km de longitud, es troba a la seva fase final de moviment de terres, amb la previsió d’ampliar el pont existent a la riera de Merlès a finals d’aquest estiu.
• En el tram de 4,2 quilòmetres, força avançat, entre el nou enllaç de Lluçà i Santa Creu de Jutglar, s’han iniciat ja les tasques per a formar el ferm. Aquest tram inclou la variant de Prats de Lluçanès i el nou viaducte de 95 metres sobre la riera del Lluçanès.
• Els trams entre el polígon industrial de Rocarrodona i Olvan (1 km) i entre Santa Maria de Merlès i Lluçà (3,4 km) ja es van obrir a la circulació a finals de l’any passat.

Treballs pendents

Amb independència de les successives obertures de trams a la circulació, cal indicar que resten tot un conjunt de tasques de senyalització definitiva, arranjament de camins, etc, que s’aniran completant en coexistència amb el trànsit durant els pròxims mesos. Es preveu posar en servei tota l’obra l’hivern vinent, a falta de l’última capa de paviment, que s’estendria quan les temperatures ho permetin, a principis de la primavera.”

LA PREGUNTA

Està d’acord que Brussel·les plantegi camps fora de la Unió Europea per deportar migrants?

En aquesta enquesta han votat 272 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't