EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La professora de la UVic Pilar Godayol recull deu històries de dones viatgeres i escriptores

El llibre gira la mirada cap a unes dones que es caracteritzaven, en la seva majoria, per tenir una vida còmoda a Occident i, malgrat això, deixar-se portar per allò que en el pròleg anomena “insaciable apetit per descobrir i explorar, per anar més enllà”.

El 9 Nou
06/12/2011

Deu dones “que van viure molt i van escriure el que veien”. Així defineix Pilar Godayol les protagonistes del seu llibre ‘Viatgeres i escriptores’, que acaba de publicar Eumo Editorial. Els perfils d’aquestes dones són ordenats cronològicament, del segle XVIII al XX, i es presenten al voltant d’un moment clau de les seves vides i obres, “més o menys revelador”.

Pilar Godayol, professora de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic, és autora d’una ja extensa bibliografia entorn de qüestions de gènere: ‘Espais de frontera: gènere i traducció’ (2000), ‘Veus xicanes: contes’ (2001), ‘Germanes de Shakespeare: 20 del XX’ (2003), ‘Virginia Woolf: cinc-centes lliures i una cambra pròpia’ (2005), ‘Dones de Bloomsbury’ (2006), i ‘Moments femenins de la humanitat’ (2007). Ara gira la mirada cap a unes dones que es caracteritzaven, en la seva majoria, per tenir una vida còmoda a Occident i, malgrat això, deixar-se portar per allò que en el pròleg anomena “insaciable apetit per descobrir i explorar, per anar més enllà”.

Així ho van fer Mary Wortley Montagu a Constantinoble (Estambul), a principis del segle XVIII, Florence Nigtingale a Egipte o Mary Kingsley a l’Àfrica en el segle XIX, Edith Wharton al front francès en la Gran Guerra o Gertrude Bell a l’Aràbia, a principis del XX. I també dues catalanes, Aurora Bertrana a la Polinèsia i Montserrat Roig a Leningrad (Sant Petersburg), amb les quals es tanca el llibre, a prop de la contemporaneïtat. Biografia, retrat literari i assaig es barregen en cada capítol, tal com en destaca Manel Llanas, també professor de la UVic, en el pròleg.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 238 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't