EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Les obres del carrer Rocaprevera de Torelló es finançaran en part amb contribucions especials dels veïns

Aquesta era una pràctica poc habitual en els governs de l’exalcalde socialista Miquel Franch, que ara, en època de crisi, recupera el nou executiu. Les obres costen 360.000 euros i els veïns en pagaran 107.000.

El 9 Nou
31/05/2012

Entre aquests veïns, però, també hi ha la Generalitat i l’Ajuntament. En un cas perquè el govern català té la titularitat del casal de la gent gran i en l’altre perquè hi ha un aparcament municipal al solar de l’antic sindicat. Per l’alcalde, Santi Vivet, l’actuació és urgent perquè el carrer està deteriorat i, a més, hi ha molt trànsit de vianants que van a la Carrera, on hi ha els serveis per a la gent gran.

Des de l’oposició, Roser Mas, d’Iniciativa, i Josep Maria Soldevila, de PxC, demanaven sensibilitat amb els veïns més necessitats. El pla de barris finança 160.000 euros del projecte, mentre que les contribucions especials formen part de l’aportació municipal, que s’enfila fins als 200.000 euros.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Torelló

El ple de Torelló estableix les contribucions especials per a la reurbanització del carrer Rocaprevera

La reurbanització del carrer Rocaprevera és una de les obres principals prevista en el Pla de Barris per al 2012. En el ple de dilluns passat, l’Ajuntament de Torelló va establir les contribucions especials que caldrà aplicar. El cost de les obres supera els 360 mil euros.

Tal com va explicar l’alcalde, Santi Vivet, en el ple de dilluns passat, el carrer Rocaprevera és una prioritat: “convé fer-lo. Sobretot tenint en compte que és molt utilitzat per la gent gran”, que hi passa per anar al Casal de la Gent Gran, al Centre de Dia o a la residència. L’alcalde pensa que la reforma d’aquest carrer serà molt útil per “reduir la velocitat dels vehicles perquè serà de plataforma única, sense voreres. Dins el Pla de Barris és prioritari”.

El cost de les obres està fixat en 361.586,83 euros, quantitat de la qual l’Ajuntament suporta 200.145,42 euros (la resta és subvenció de la Llei de Barris). De la quantitat que correspon a l’Ajuntament, els veïns hauran d’assumir-ne el 53,75 per cent, és a dir 107.572,08 euros. Aquesta quantitat és una p`revisió inicial ja que, un cop finalitzada l’obra, en funció del cost real, les liquidacions s’ajustaran a l’alça o a la baixa. El mòdul de repartiment de la quota dels veïns es fixa en el metre lineal de façana.

A preguntes dels grups de l’oposició, Sant Vivet va assegurar que s’intentarà adaptar les contribucions a les possibilitats econòmiques dels veïns. Un cop iniciat els tràmits de l’actuació, es calcula que les obres del carrer Rocaprevera podrien començar pels volts de la tardor.

Per altre cantó, el ple va aprovar l’adhesió del municipi a la Declaració del Dia d’Europa, auspiciada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM), amb l’únic vot en contra de PxC; i a la Declaració de Vic, sorgida de l’assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, per tal de donar suport al compromís local envers la resolució Rio+20. D’altra banda, es va desestimar una moció de PxC sobre l’estat del carrer Progrés a causa dels despreniments de roques.

El ple també va aprovar una modificació del pressupost per fer una intervenció d’urgència per evitar fuites aquest estiu. Les piscines es pintaran. El PSC va votar en contra d’aquest punt perquè consideren que l’obra és un pedaç i, a més, no es va tenir en compte la seva proposta per solucionar el problema durant la negociació dels pressupostos. Per l’alcalde, Sant Vivet, fer aquesta obra volia dir no obrir les piscines aquest estiu.

La nova consignació per a les obres provisionals és de 22.000 euros. Des d’Iniciativa, tot i votar-hi a favor, també ho consideren un pegat. D’altra banda, el ple d’aquest mes de maig va donar el vist-i-plau al nom del nou hotel d’entitats de la plaça Nova. Es dirà Josep Bardolet i Casas, en honor a aquest activista cultural, impulsor, entre d’altres festes, del carnaval de terra endins o el mercat del trasto.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 129 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't