“No és una magdalena, seria més com un panellet esponjat, amb un gust suau i afruitat al paladar”.
Així descrivia Francesc Altarriba, responsable del Taller Gastronòmic del Pa Bonblat, un Voltreguí, nom que han pres unes noves postres inspirades en una antiga recepta romana, que s’han creat a iniciativa de l’associació del Voltreganès Què s’hi pot fer.
De fet, part dels beneficis que generi la seva comercialització seran per a aquesta entitat.
El projecte s’emmarca en la tasca de “recuperació del nostre patrimoni, en aquest cas gastronòmic” que fa any que impulsa l’associació Què s’hi pot fer, segons explicava dimecres Assumpta Castanyer des de la Casa Museu del Voltreganès, que regenta l’entitat, recentment reubicada a Vinyoles.
Des de la mateixa associació van iniciar un treball de “recerca”, bàsicament a través d’entrevistes amb avis i àvies del Voltreganès, per rememorar unes antigues postres i confegir una primera recepta d’inspiració romana.
A partir d’aquí, el Taller Gastronòmic Bonblat, amb seu a Manlleu, “ho vam polir, per obtenir una pasta molt versàtil, que tant combina amb gelats, a l’estiu, com amb xocolates, a l’hivern”, explicava Altarriba.
Les postres es començaran a comercialitzar per forns i fleques de la comarca, però també “arreu de l’Estat” a través de la xarxa de distribució de la mateixa empresa.
Una part dels beneficis que s’obtinguin es destinaran a l’associació Què s’hi pot fer. “Per això podem dir que aquestes són unes postres solidàries i estem molt agraïts”, va dir Castanyer.
Altarriba va valorar que la iniciativa és una forma més de “promocionar els productes de casa”. Llarga vida al Voltreguí.
{{ comment.text }}