EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els lectors d’EL 9 NOU ja poden votar l’Osonenc de l’Any 2013

Els candidats són Joaquim Albareda, Anicet Altés, Quim Crusellas, Glòria Francolí, Laila Karrouch, Jordi Molas, Antoni Pladevall, Oriol Riera, Ramon roca, Nani Roma, Josep Vilardell i Joaquim Vivas.

El 9 Nou
21/03/2014

A partir d’aquest divendres, els lectors d’EL 9 NOU ja poden votar l’Osonenc de l’Any 2013 d’entre els 12 candidats seleccionats per un jurat el passat 5 de març.

Per votar, els lectors hauran de marcar amb una creu el nom dels seus preferits –màxim tres– a la butlleta que sortirà a cada edició d’EL 9 NOU (aquest divendres és a la pàgina 4).

Cada lector podrà enviar les butlletes que vulgui, sempre, però, hauran de ser les originals del diari. Entre els lectors participants, se sortejarà un cap de setmana per a dues persones a l’Hotel Guitart Termes La Collada, de Toses.

El termini per a les votacions acabarà el 23 de maig. El premi es lliurarà a mitjans de juny en una gala que es farà al Saló Catalunya de Sant Julià de Vilatorta. Els candidats són:

JOAQUIM ALBAREDA
Joaquim Albareda ha dirigit els últims anys Catalunya, nació d’Europa 1714-2014, el projecte editorial més ambiciós del Tricentenari. L’historiador manlleuenc ha coordinat un equip de 26 especialistes que expliquen, en tres volums, l’evolució del país en els darrers tres segles i dibuixen un retrat del seu moment actual.

ANICET ALTÉS
Anicet Altés és una eminència dins el món de la tocoginecologia. En la seva llarga trajectòria professional ha atès milers de dones d’Osona i de les comarques veïnes a l’hora de tenir el fill. El 2013, amb 92 anys, va publicar el llibre Parir o no parir, on desmunta tòpics sobre el part i dóna pistes per ajudar a portar-lo a bon terme.

QUIM CRUSELLAS
Activista cultural incansable, apassionat del cinema en general, president del Cineclub Vic i director de la productora Moviola, la vida de Quim Crusellas està marcada pel cinema. Fa 10 anys va crear el Festival Nits de Cinema Oriental de Vic, del qual és director, i que amb el temps s’ha convertit en un dels més prestigiosos del món.

GLÒRIA FRANCOLÍ
Glòria Francolí és una de les portaveus de Perquè no ens Fotin el Tren, una entitat creada a Torelló el mes de gener de l’any passat davant de les amenaces de tancar estacions de la línia de tren Barcelona-Puigcerdà. Des de llavors, no han parat de lluitar per un tren digne i han obtingut alguns resultats més que positius.

LAILA KARROUCH
El 2004, una Laila Karrouch de 27 anys sorprenia amb la narració de la seva pròpia història: la d’una noia nascuda al Marroc que arribava a Catalunya amb 8 anys i vivia el complex procés d’adaptació: De Nador a Vic. El 2013, 10 anys després, va publicar la segona part, Petjades de Nador. La que parla ara ja no és la jove sinó la dona adulta.

JORDI MOLAS
L’estrena d’Els anys guanyats, un audiovisual sobre la vida de Jordi Molas, va tenir un èxit rotund. Molas, que té 40 anys i en fa 20 que va quedar tetraplègic per culpa d’una lesió medul·lar mentre jugava un partit de rugbi, sempre ha mostrat una tenacitat que l’ha ajudat a trencar barreres, i no només físiques, sinó també mentals.

ANTONI PLADEVALL
L’historiador i capellà taradellenc Antoni Pladevall va fer 80 anys el 2013. Per aquest motiu, els seus familiars juntament amb l’Ajuntament i la biblioteca, que des de fa més de 10 anys porta el seu nom, li van fer un emotiu acte d’homenatge. Tot i l’edat, Pladevall continua treballant en la seva gran passió: la història. I no para.

ORIOL RIERA
El 2013 ha estat el millor any del vigatà Oriol Riera com a futbolista. A l’estiu va fitxar per l’Osasuna, de Primera Divisió. És el màxim golejador de l’equip i, a més, va ser l’autor dels dos gols del seu equip en el partit contra el Reial Madrid, que va acabar amb empat. I a finals d’any, va debutar amb la selecció catalana marcant un gol.

RAMON ROCA
Ramon Roca és l’impulsor de la xarxa de guifi i fundador, amb 35 persones més, de la Fundació guifi.net, de Gurb, que l’11 de juliol de 2013 va complir els cinc anys amb nous projectes ja completats per fer arribar la fibra òptica als usuaris d’Osona. Entre els quals, l’Hospital General de Vic, a més de diverses zones de la ciutat.

NANI ROMA
Nani Roma s’ha passat un any guanyant tots els raids internacionals que ha disputat, el darrer dels quals va ser l’edició més dura del Dakar a Sud-amèrica, circumstància que el va convertir en el tercer pilot que s’ha imposat en cotxes i en motos a la prova de motor més exigent del món. A Folgueroles va ser rebut com un heroi.

JOSEP VILARDELL
L’Alzheimer és una de les malalties més dures tant per als que la pateixen com per als familiars. El juny del 2013 va néixer l’Associació de Malalts i Familiars d’Alzheimer d’Osona, amb Josep Vilardell de president. A finals d’any, l’entitat ja havia vinculat un centenar de persones i feia tallers per a cuidadors no professionals.

JOAQUIM VIVAS
L’activitat de Creu Roja d’Osona durant el 2013 va ser incansable, amb diverses activitats i col·laboracions amb entitats com El Tupí o amb les pròpies, com el Rebost Solidari, bàsicament per fer arribar aliments als que els necessiten. Joaquim Vivas hi ha estat al capdavant des de fa anys. També és incansable.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 783 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't