EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

10 anys del CordHomes

Un concert a l’església dels Dolors de Vic, on les veus buscaran l’harmonia amb l’orgue històric d’aquest temple, servirà com a celebració, aquest diumenge, dels 10 anys del CordHomes. És a les 6 de la tarda.

El 9 Nou
21/06/2015

La coral va néixer l’any 2004 per iniciativa de la directora Buia Reixach, amb la intenció d’explorar les possibilitats de la veu masculina. Després de les primeres trobades, van fer el concert de debut el febrer de 2005 a Manlleu.

Al cap de deu anys, el CordHomes està integrat per una trentena de cantaires i, després que Buia Reixach deixés la direcció ara fa tres anys, ha confiat la batuta a Alfred Cañamero.

En tot aquest temps, han acumulat un repertori de totes les èpoques, des de música medieval i renaixentista fins a autors contemporanis, passant per música tradicional.

Entre les fites que més recorden els cantaires hi ha la producció El Romanticisme, que van fer amb Nàiades-Cor de Noies i l’Orfeó Manresà l’any 2007, i els concerts que van oferir a Alemanya l’any 2011. “El nostre repte és millorar musicalment”, explica Alfons Panadès, un dels membres inicials de la coral.

El progrés que han realitzat els permet afrontar concerts com el d’aquest diumenge en què recuperen “l’obra de compositors catalans poc coneguts però que van treballar molt bé el diàleg amb l’orgue”, com Pérez Moya o Sancho Marraco, al costat de peces vocals a cappella “de certa dificultat”, explica el director.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 80 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't