EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Curs de peó d’indústria càrnia a la UVic per formar persones en risc d’exclusió social

Ahir la UVic va signar un conveni de col·laboració amb Càritas per portar a terme un curs de peó d’indústria càrnia a través del qual es formarà persones en risc d’exclusió social.

El 9 Nou
30/09/2015

En el marc d’aquesta col·laboració, la UVic cedirà a Càritas l’Aula Planta Pilot de la Carn del campus UVic amb un descompte del 75% sobre el preu establert de lloguer de l’espai. Aquesta bonificació és excepcional i obeeix a la responsabilitat social de la universitat en matèria de marginació i discriminació de col·lectius i persones.

El curs de peó d’indústria càrnica s’organitza des de Càritas Arxipestral de Vic i s’emmarca en el Programa Operatiu Plurirregional de Lluita Contra la Discriminació 2007-2013, cofinançat pel Fons Social Europeu. El període de la formació teòrica és el mes d’octubre de 2015, amb un total de 102 hores distribuïdes en 12 sessions. Un cop après el contingut del curs (desossar i especejar porc, vedella i pollastre, fer productes elaborats amb la carn, prevenció de riscos laborals, manipulació d’aliments, etiquetatge i envasat, higiene alimentària, i carnet de carretó elevador), els alumnes faran 100 hores de pràctiques en diverses empreses del sector.

Nota de premsa de la UVic

La UVic-UCC i Càritas signen un conveni de col·laboració per formar persones en risc d’exclusió social

La Universitat cedeix l’Aula Planta Pilot de la Carn per tal de fer-hi un curs de peó d’indústria càrnica i facilitar la inserció laboral

El rector ha remarcat “la vinculació contínua de la UVic-UCC amb Càritas i amb els àmbits formatius i d’inserció laboral”

Càritas ha destacat que “aquesta col·laboració reforça la cohesió social i la convivència”

Vic, 29 de setembre del 2015.- La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i Càritas Arxipestral de Vic han signat avui un conveni de col·laboració per la realització d’un curs de peó d’indústria càrnica a través del qual es formarà persones en risc d’exclusió social. El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i el director de Càritas, Jaume Saborit, han estat els encarregats de rubricar l’acord aquesta tarda a la Sala de Juntes del Rectorat del campus UVic.

El rector ha posat de relleu “la vinculació contínua amb Càritas, la implicació en l’àmbit de la inserció laboral i la vinculació a nivell formatiu i de recerca en l’àrea de la indústria càrnica per part de la UVic-UCC”. Al seu torn, Saborit ha destacat que “col·laboracions com aquesta són molt importants per la cohesió social i la convivència, i això dóna valor afegit a la universitat i a la ciutat”. Tots dos han destacat la vinculació a tres bandes entre la UVic-UCC, Càritas i el teixit empresarial de la comarca.

En el marc d’aquesta col·laboració, la UVic-UCC cedirà a Càritas l’Aula Planta Pilot de la Carn del campus UVic amb un descompte del 75% sobre el preu establert de lloguer de l’espai. Aquesta bonificació és excepcional i obeeix a la responsabilitat social de la UVIC-UCC en matèria de marginació i discriminació de col·lectius i persones. El curs de peó d’indústria càrnica s’organitza des de Càritas Arxipestral de Vic i s’emmarca en el Programa Operatiu Plurirregional de Lluita Contra la Discriminació 2007-2013, cofinançat pel Fons Social Europeu. El període de la formació teòrica és el mes d’octubre de 2015, amb un total de 102 hores -48 de les quals són específiques en manipulació de la carn- distribuïdes en 12 sessions. Un cop après el contingut del curs (desossar i especejar porc, vedella i pollastre, fer productes elaborats amb la carn, prevenció de riscos laborals, manipulació d’aliments, etiquetatge i envasat, higiene alimentària, i carnet de carretó elevador), els alumnes faran 100 hores de pràctiques en diverses empreses del sector.

El voluntari del programa Avancem de Càritas, Manel Cunill, la tècnica d’inserció de Càritas, Tina Puntí, el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i el director de Càritas, Jaume Saborit.

LA PREGUNTA

Està d’acord que Brussel·les plantegi camps fora de la Unió Europea per deportar migrants?

En aquesta enquesta han votat 258 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't