EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Estrenen a Moià ‘ Cendres’, una obra sobre la supervivència de tres prostitutes en un tren militar

L’obra és una adaptació de diferents textos de Bertolt Brecht realitzada per l’actriu i directora Araceli Enrech.

El 9 Nou
27/06/2013

Nota de premsa

Això és Cendres

El proper dissabte 29 de juny s’estrena ‘Cendres’. Una obra que es proposa reflexionar sobre les misèries humanes.

El teatre cal que sigui viu i que mostri un reflex de l’època actual, és per aquest raó que ens atrevirien a dir que, potser, en temps de crisi, parlar de la Segona Guerra Mundial resulta un xic agosarat. Amb l’obra de teatre ‘Cendres’, volem mostrar l’esperit de supervivència de tres prostitutes que sobreviuen a la guerra en un vagó bar enganxat als trens militars. Una peça delicada i subtil que ens demostra que un home pot ser substituït per un altre; no més lluny de la situació actual, on una crisi arrelada en la corrupció, aparta a les persones quan deixen de ser-li socialment útils. Els protagonistes ens convidaran a cantar, beure i fumar, tot amb l’afany de no perdre l’esperit alegre i pujar la moral del públic.

‘Cendres’ és una adaptació, estreta de diferents obres de Bertolt Brecht, realitzada per l’actriu i directora Araceli Enrech. Aquest és el primer projecte de la companyia Arbredecabra arrelada al Moianès, formada per l’escriptor mallorquí Joan Adrover, l’artista manresana Laia Costa i l’actriu Sílvia Martín. A més, s’ha plantejat com un projecte crowdsourcing que ha comptat amb la col•laboració dels següents professionals: Montse Ruano- coreografia, Ester Rojo – pianista, Elisenda Cabero – soprano, Ramon Marti Fustegueres– músic, Sergi Pascual – suport tècnic, Araceli Enrech – guió, Joan Parera – fotografia, Jose Manuel Valcarce Perez – escenografia, Ramon Clavell Vergés – veus, Dörte Seeger – Deutsch Diktion.

L’obra ha estat un projecte de creació, on els actors han jugat alhora el paper d’actors, directors i creadors. La particularitat de l’obra és que les escenes es succeeixen en un espai real, amb la qual cosa, el públic assisteix a un prostíbul i no a veure una obra de teatre. Per tant, no hi haurà escenari, ni quarta paret i els actors interactuaran constantment amb el públic. Hem apostat pel petit format i per fer viure a l’espectador vivències reals i autèntiques.

La podreu veure el proper 29 de juny a les 20h a la masia l’Hostal de la Grossa de Moià. El dijous 27 de juny a les 18.30h hi haurà un assaig general amb públic a l’Ateneu la Pólvora de Moià.

LA PREGUNTA

Creieu que és cert que la gent va als supermercats a una hora concreta per lligar?

En aquesta enquesta han votat 142 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't