EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Un agost de pel·lícula

Vint nens i nenes de Torelló han anat aquest agost a un casal per a infants en situació vulnerable.

El 9 Nou
01/09/2014

La pel·lícula ‘Frozen; el regne del gel’ engegava el dilluns al matí l’eix temàtic de la setmana al casal d’estiu per a infants en situació vulnerable que la fundació Pere Tarrés ha organitzat aquest agost a Torelló. Vint nens i nenes d’entre 6 i 11 anys han assistit cada dia a l’edifici d’educació infantil de l’escola Fortià Solà, de les 10 del matí a les 3 de la tarda, per fer activitats relacionades amb el cinema.

Berta Nuri, Eli Arenas i Mireia Arboix, directora i monitores de les activitats, expliquen que cada setmana –el casal dura tot l’agost– comencen amb una pel·lícula i llavors “fem jocs, gimcanes i tallers” relacionats amb la temàtica”. Així, aquest dilluns, van començar a fer una “bola de neu amb un pot de vidre”, posar un objecte dins del pot i les boles de neu amb aigua, de manera que quan es girés semblés que nevava. Les dues setmanes anteriors van lligar les activitats amb pel·lícules d’Astèrix i Obèlix i sobre Pirates.

Les activitats sobre el cinema les combinen amb banys a la piscina els dimarts i excursions pel poble els dijous. A més, cada dia dinen al mateix centre. Aquest dilluns, quan començaven el taller els arribava el càtering: pasta amb salsa de bolets i mandonguilles.

El fet de dinar al centre és una de les característiques dels casals de la fundació Pere Tarrés, als quals l’Ajuntament de Torelló s’ha acollit per primer cop. Segons Berta Nuri, “el dinar hi entra sobretot per als infants que vénen per dificultats econòmiques”. Encara que dins el risc d’exclusió social, comenta, hi contemplen diferents aspectes com “l’actitud” dels infants.

El regidor d’Ensenyament de Torelló, Lluís Sabatés, explicava que van trobar “interessant” la campanya que feia la fundació i “hem tingut la sort” de poder tenir l’activitat a Torelló. La fundació Pere Tarrés ha obtingut recursos de les administracions i d’empreses privades per poder portar a terme deu casals d’aquest tipus a tot Catalunya durant l’agost. Així, el consistori torellonenc “hi posem les instal·lacions i la neteja”. A més, a través dels serveis socials municipals s’han establert els criteris per repartir les vint places de què disposa l’activitat.

Torelló és l’únic poble d’Osona que compta amb un casal d’aquestes característiques i Sabatés espera que de cara a l’any vinent puguin ampliar el nombre de places el casal, per donar servei a més famílies amb infants que estiguin en una situació vulnerable.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 76 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't