Poliesportiu
Motor
Hoquei
Futbol

Ribes de Freser estrena un rocòdrom a sota el cremallera

El pressupost per finançar l’equipament va costar 8.000 euros extrets de col·laboracions.

El 9 Nou
04/09/2014

El passat 25 de juliol, Ribes de Freser va estrenar un rocòdrom just a sota el pont del cremallera, concretament a l’actual aparcament de “Can Gusi”. Oxineu, l’empresa encarregada del muntatge per instal·lar-hi l’equipament, va presentar el projecte a l’Ajuntament l’abril de 2012. Llavors, des de Ferrocarrils de la Generalitat, es va cedir l’ús d’aquest espai al consistori després de garantir l’estabilitat del pont. L’octubre de 2013, l’Ajuntament va convocar un concurs públic per la licitació de la concessió per gestionar aquest espai. A principis d’any, Oxineu va guanyar el concurs i es va encarregar de la construcció del rocòdrom.

L’equipament el podran utilitzar gratuïtament i qualsevol dia de l’any tots els usuaris particulars que estiguin inscrits a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Per contra, les persones que no hi estiguin assegurades hauran d’anar-hi acompanyades d’un tècnic. Un dels tres responsables d’Oxineu, Jordi Maymó, va dir que “encara no hi havia hagut temps de fer una planificació d’activitats, però ja hi havia gent interessada”. A més, Maymó va parlar de la importància de tenir un rocòdrom artificial al poble, ja que, segons ell, “hi ha molts llocs per escalar parets a la vall, però falta un espai on puguin iniciar-se els més petits”.

Tot i que el projecte encara és embrionari, també s’ha pensat a fer-hi una competició anual que es podria inserir dins un possible circuit amb les proves ja existents de Campdevànol (Candenblock) i Ripoll (Ripollblock), els dos únics rocòdroms de la comarca fins ara. Maymó va confirmar que era un idea enfocada per fer-se cap al final de la primavera de l’any que ve, ja que ara portaran a terme les activitats d’hivern.

Quant al cost, el pressupost per finançar aquest equipament va ser d’uns 8.000 euros, aproximadament, repartits al 50% entre el material i la mà d’obra, amb un termini d’execució d’un mes. Per aconseguir aquesta xifra de diners, Oxineu va necessitar la col·laboració de diverses empreses del territori i de l’administració pública. Les participacions per poder col·laborar amb el finançament del rocòdrom eren de 500 euros amb contraprestacions durant els deu anys de concessió, materialitzades en forma de publicitat o descomptes.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 135 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't