EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Art dinamitzador

Una desena de locals buits de Manlleu es convertiran en una galeria d’art temporal.

El 9 Nou
11/11/2014

10 galeries, 25 artistes i 100 peces d’art. Aquesta és l’aposta que han fet conjuntament les regidories de Cultura i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu. La proposta s’anomena Manlleu Galeria d’Art (MGA), un títol prou explícit ja que la iniciativa consisteix a transformar 10 locals comercials buits en sales d’art, cada una amb el nom d’un artista de referència. Des de divendres i fins al 23 de gener, tots aquests espais albergaran obres artístiques de 25 artistes manlleuencs.

El MGA té una doble vessant: casar comerç i cultura. Per una banda, pretén posar de relleu el potencial que tenen els artistes de la capital del Ter i per altra banda, vol donar a conèixer els espais comercials que estan buits per a aquells que els pugui interessar llogar-los o comprar-los per a futures activitats comercials. Amb tot, l’objectiu és apropar l’art als ciutadans i que no hi hagi espais buits entre botiga i botiga. Per aquest motiu, tal com va explicar el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, Josep Maria Anglada, “uns visitants hi vindran per veure l’aparador, altres per discutir sobre art, uns altres per veure un local que creuen que hi poden obrir una botiga i d’altres es passejaran i es donaran compte del gran complement que tenim en l’aspecte comercial”.

Pel que fa a la vessant més cultural, “també serà una oportunitat per als artistes de donar-se a conèixer i exposar a llocs on habitualment no ho fan”, va afegir el regidor de Cultura, Àlex Garrido.

Darrere les 100 obres que hi haurà exposades, hi ha les mans de 25 artistes. Alguns ho fan a títol individual com Jacob Cabezas, Sergi Càmara, Eulàlia Sellarès, Joan Clota i Aleix Fontserè, però també hi participen col·lectius com el Taller d’Art Juan Varea i el Grup Fotogràfic Manlleu.

Tots els artistes són de Manlleu però fan art des de diverses disciplines. En aquest sentit, Pol Robles, d’Arkham Studio, que ha estat l’encarregat de seleccionar els espais i les peces, assegurava que “quan parles d’art et vénen al cap Picasso i Dalí però n’hi ha molt de contemporani. Sembla que visitar un museu és elitista i aquí acostem l’art a tothom”.

El MGA proposa actes paral·lels, com visites guiades (la primera, aquest divendres a les 6 de la tarda des del passeig Sant Joan, 70), un concert i un tast, entre altres.

LA PREGUNTA

Anireu aquest any a les manifestacions per la Diada?

En aquesta enquesta han votat 613 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't