EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La Ruta Martí i Pol ja es pot seguir pel mòbil

La nova aplicació per a dispositius iPhone i Android es va presentar aquest dijous en el marc de les Jornades Miquel Martí i Pol, que commemoren l’aniversari de la seva mort. Aquest diumenge hi ha l’entrega dels premis literaris, amb la presència de Federico Mayor Zaragoza.

El 9 Nou
15/11/2014

Una aplicació per a mòbils permet seguir a partir d’ara la Ruta Miquel Martí i Pol, que transcorre per 18 indrets de Roda relacionats amb la vida del poeta.

La nova aplicació per a dispositius iPhone i Android es va presentar aquest dijous en el marc de les Jornades Miquel Martí i Pol, que commemoren l’aniversari de la seva mort.

La nova aplicació, que s’afegeix al material gràfic i la senyalització de la ruta, inclou explicacions de dos guies de la Fundació Miquel Martí i Pol i també enregistraments dels seus poemes, “un per a cada lloc amb la veu de Ramon Martí i Pol”, explica Mercè Franquesa, secretària de la fundació.

El recorregut porta els visitants a llocs emblemàtics com La Blava o el Teatre Eliseu, però també per les cases on va viure i el cementiri on està enterrat, punt final del recorregut.

Aquest dissabte es presenta també la ruta teatralitzada, que Alambí Destil·leria Cultural ha preparat amb el mateix itinerari i sota el títol de La Roda de Miquel Martí i Pol. La sortida serà a 2/4 d’11 del matí de la plaça del Poeta.

Les jornades van començar dimarts, dia exacte en què s’esqueia l’onzè aniversari de la mort de Martí i Pol, amb l’homenatge popular en què persones relacionades amb el món cultural i educatiu reciten els seus versos.

L’homenatge va omplir la Biblioteca Bac de Roda, i va acabar amb la participació d’alumnes de les escoles Mare de Déu del Sòl del Pont i Emili Teixidor. Aquest divendres continuen amb la conferència-recital Joan Vinyoli i el seu domini màgic, a càrrec del professor Jaume Aulet i l’actor Tomàs Nadeu, acompanyats a l’acordió per Àlex Martín.

La relació entre Vinyoli –de qui es celebra el centenari– i Martí i Pol va ser estreta, i es va plasmar en una abundosa correspondència.

· Diumenge, Mayor Zaragoza

Diumenge es tanquen les jornades amb l’entrega dels Premis Literaris de Roda (entre els quals destaca el Premi Miquel Martí i Pol, que arriba a la trentena edició) i una conferència de l’exsecretari general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, al Teatre Eliseu, a partir de les 11 del matí.

Al mateix escenari, tot seguit, l’actor Joan Massotkleiner, el guitarrista Toti Soler i la cantant Gemma Huguet ofereixen l’espectacle U, set, u, quatre, segar i batre, amb textos de diferents poetes que tracten sobre la identitat catalana, entre ells Miquel Martí i Pol.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 831 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't