El material es trobava al que havia estat el museu de l’empresa, inaugurat l’any 2004 al carrer Sant Josep, on també va quedar catalogat i classificat el seu arxiu. El llegat es traslladarà al Museu de la Torneria, on tindrà un espai propi ubicat al primer pis de l’edifici.
A través del llegat s’explicarà la història de la Vitri, la que va ser l’empresa emblema del també ja desaparegut grup Vemsa, que té l’origen en un taller de llauneria que Fortià Bofill va crear l’any 1857 al carrer Nou.
La gran expansió arribava a la dècada dels seixanta del segle XX, quan es va inaugurar la primera nau al polígon de Puigbacó, i es va diversificar la producció amb les diferents empreses que formarien el grup Vemsa. Als casquets de bombeta de Vitri, s’hi van afegir taps de pots de conserva, injecció de plàstics per a adrogueria o taps de perfumeria. Tot i la caiguda del que va arribar a ser el conjunt d’empreses més important de Torelló, la indústria de l’embutició de metall continua sent un dels pols econòmics del municipi.
La previsió és que el fons de l’antiga Vitri estigui instal·lat al Museu de la Torneria abans de l’estiu. L’espai s’afegirà a l’oferta de visites i activitats de l’equipament.
{{ comment.text }}