L’homenatge a l’alpinista Ferran Latorre el dimarts 9 de juny, encetarà la vintena Universitat d’Estiu de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. El programa, organitzat pel Centre Internacional de Formació Contínua, inclou escoles d’estiu, congressos, jornades i cursos, alguns dels quals amb llarga trajectòria, i s’ofereix conjuntament des dels campus de Vic i de Manresa. Entre les novetats d’aquest any, sobresurt el seminari i homenatge a Marin Karmitz, figura destacada de la producció cinematogràfica independent francesa, que es farà a Vic.
Al campus de Manresa s’hi impartirà un nou curs sobre el concepte de gamificació, i l’aplicació de les estructures lúdiques en la salut, les empreses i l’educació. També s’estrena l’escola d’estiu de l’Empordà, a Figueres, centrada en les identitats territorials i el desenvolupament econòmic local. Una altra proposta destacada és el seminari de Jaime Alonso, reconegut a nivell internacional en l’àmbit de les escoles de negocis, i que apadrinarà els alumnes del primer programa MBA dissenyat conjuntament entre Vic i Manresa després de la federació. Les activitats de la Universitat d’Estiu, 36 de formació i 14 de culturals, es realitzaran en setze localitats catalanes diferents, i amb la implicació de més de cinquanta institucions.
Des de l’aplicació del pla Bolonya, la Universitat d’Estiu ha variat substancialment el tipus d’activitats, pensades per a una formació integral de les persones al llarg de la vida, i també han canviat els participants. Ara no són només estudiants, sinó que majoritàriament s’hi inscriuen persones de més de trenta anys que volen actualitzar coneixements. En el total de les dinou edicions fetes fins ara, per a Universitat d’Estiu de la UVic hi han passat uns 20.000 alumnes.
Nota de premsa de la Universitat de Vic
La Universitat d’Estiu de la UVic-UCC arriba a la 20a edició
14.05.15.-Trenta-sis activitats formatives i quinze activitats culturals conformen el programa de la 20a edició de la Universitat d’Estiu de la UVic-UCC, presentat públicament dimecres passat de la mà de Joan Masnou, vicerector de Relacions Internacionals i Formació Contínua, Neus Pons, directora del Centre Internacional de Formació Contínua, Oriol Dalmau, director de la Formació contínua del Campus UManresa i Montse Simon, directora de l’Oficina de Gestió Cultural de la UVic.
Aquestes activitats es desenvoluparan en setze localitats diferents, ja que, tal com ha explicat Joan Masnou, “un dels objectius de la Universitat d’Estiu és donar resposta a les especificitats i necessitats del territori”. L’organització de la Universitat d’Estiu va a càrrec del Centre Internacional de Formació Contínua (CIFC) de la UVic-UCC i ofereix, d’una manera conjunta des dels campus de Vic i de Manresa, “un programa pensat per a una formació integral de les persones al llarg de la vida”, segons va explicar Neus Pons.
El Campus UVic presenta com a novetat el seminari i homenatge a Marin Karmitz, una de les figures més importants de la producció cinematogràfica independent francesa i, conjuntament amb l’Ajuntament de Figueres, la primera Escola d’Estiu de l’Empordà que tractarà sobre les Identitats Territorials i el Desenvolupament Econòmic Local. Per la seva banda, el Campus UManresa aposta per un curs sobre el concepte de la Gamificació i la seva aplicació en els àmbits de la salut, de les empreses i l’educació. Òscar Dalmau va remarcar la transversalitat de les activitats programades, així com la vinculació estratègica amb institucions del territori.
Les escoles d’estiu, els congressos i les jornades continuen tenint un pes important a la Universitat d’Estiu. Cal destacar les VI Jornades de Literatura Infantil i Juvenil que tindran lloc a Montserrat, la V edició de la Junior University – Preuniversitary Summer School in English, la IV Jornada d’Art i Cultura Religiosa, impulsada conjuntament amb l’Institut Superior de Ciències Religioses i el Museu Episcopal de Vic o les II Jornades a Ripoll sobre Intervenció Monumental, Història i Art, que ja formen part d’una oferta estable. Tampoc no hi faltaran els cursos considerats “clàssics” de la programació estiuenca com la XVIII edició del curs al jaciment de l’Esquerda a Roda de Ter, o la XV edició del curs de Cardiologia per a Metges d’Atenció Primària.
Durant l’acte d’inauguració, previst per al dimarts 9 de juny, a les 19.30h a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, la Universitat d’Estiu retrà homenatge a l’alpinista Ferran Latorre, en reconeixement a la seva destacada activitat alpinística, periodística –com a càmera i fotògraf–, i divulgadora. L’encomi anirà a càrrec del professor de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, Eduard Comerma.
Dins la Plataforma Cultural destaquen, entre altres, la Mostra d’Arts de la UVic-UCC, les II Jornades Empresarials Horitzó Àsia –amb Hong Kong i l’Índia com a països convidats– i l’exposició de l’obra pictòrica de Josep Vernis a Can Puget de Manlleu.
Joan Masnou va voler ressaltar la trajectòria d’aquest vint anys de la Universitat d’Estiu que han permès “fer-nos un lloc sòlid entre l’oferta d’estiu, gràcies al treball, la insistència i a la visió de futur”. Va agrair la confiança mostrada pels més de 20.000 alumnes que ja han passat per la Universitat d’Estiu i els molts professors i professionals de les entitats col·laboradores que hi han participat.
{{ comment.text }}