EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Tot a punt per la XX Fira del Pescador de Roda de Ter

La Fira, situada al Passeig del Ter, arriba a la seva 20a edició i del 24 al 26 de juliol tornarà a convertir el municipi en la capital de la pesca.

El 9 Nou
22/07/2015

Nota de premsa

Si una de les novetats de l’edició de l’any passat va ser que la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting (FCPEIC) havia escollit el marc de la fira per estrenar el 1r Campionat de Catalunya Mixte, enguany és una bona notícia anunciar que el campionat tindrà continuïtat amb seva segona edició, i amb una desena de parelles inscrites. Aquest any, el president de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting (FCPEIC) no podrà assistir a la inauguració de la fira, que tindrà lloc a dos quarts de 9 del vespre del divendres 24 de juliol. Però des de la Federació es vol deixar constància del seu suport a la fira i els primers classificats de més pes també tindran trofeu de la mateixa FCPEC, a més dels premis habituals. Com a novetat, cal destacar un estand dedicat al kayak amb el nom de Cubikayak. I per fer la fira encara més oberta al públic en general, s’habilitarà una zona lúdica per a jocs per a la canalla.

Aquestes han estat les novetats que s’han explicar durant la roda de premsa de presentació de la fira que ha tingut lloc el dilluns 20 de juliol. Aquesta és la primera Fira del Pescador del mandat 2015-2019, després de les eleccions municipals del 24 de maig, per la qual cosa, l’alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, ha volgut fer públic el seu suport a l’esdeveniment i a la Societat de Pescadors Esportius de Roda de Ter: “Ara que hem arribat a la 20a edició, és un bon moment per reflexionar sobre què hem fet, què fem i què farem. Cal donar un nou impuls a la fira i no inventar fires noves”, ha dit l’alcalde. Albert Serra descarta la possibilitat de fer la fira cada dos anys, tal i com s’havia apuntat en uns moments en què la crisi econòmica era molt més severa. Albert Serra ha recordat que es tracta d’una fira única a nivell de Catalunya amb competicions de primer nivell i l’ha qualificat d’activitat “estrella” d’entre totes les que organitza durant l’any la Societat de Pescadors Esportius de Roda de Ter. Albert Serra també ha apuntat que “cal obrir el municipi al riu i potenciar les activitats del riu”.

El regidor de Promoció Econòmica, Toni Vila, i el regidor d’Esports, Marc Verdaguer, també han acompanyat a l’alcalde i representants de la Societat de Pescador a la roda de premsa. Els dos regidors han agraït la tasca de la societat. Vila ha destacat que aquesta fira “és una de les millors promocions que podem tenir per a Roda” i Verdaguer ha destacat el fet que es torni a repetir el Campionat Mixte, la qual cosa és “un bon senyal”.

Cal recordar que a nivell de Catalunya, la Fira del Pescador de Roda de Ter és única, tant pel que fa a la quantitat de participants als concursos de pesca que s’organitzen com per la qualitat dels pescadors que hi participen, any rere any. La majoria dels estands que seran presents a la fira estan especialitzats en pesca d’aigua dolça, amb les millors marques del mercat.

El president de la societat, Xavier Carrera, ha donat les gràcies al nou equip de govern del consistori rodenc per continuar donant suport a la fira i ha fet un repàs de les diverses competicions que tindran lloc. Com ja és habitual de cada any, Carrera ha assegurat que han confirmat la seva participació diversos esportistes d’alta competició nacional i internacional. Carrera també destaca, un any més, la col·laboració desinterassada de Francesc X. Mauri que durant els dos dies, al recinte firal, farà demostracions de pesca de cíprids amb mosca artificial (entre la resclosa i La Blava) i farà explicacions teòriques i demostracions de llançat de mosca (a l’esplanada de la fira).

La fira comença el divendres 24 de juliol amb la inauguració i continua fins diumenge 26 de juliol amb exhibicions, concursos de pesca, xerrades i estands especialitzats que estaran situats al marge dret del Passeig del Ter.

A més, hi ha previstos diferents actes com arrossades populars, freginada de peix de roca, concert i cantada d’havaneres. El concert és càrrec de Pipe “El Colombià” que oferirà versions per a tots els gustos.

LA PREGUNTA

Anireu aquest any a les manifestacions per la Diada?

En aquesta enquesta han votat 567 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't