EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Ara és l’hora de les dones

Una cinquantena de persones es reuneixen a Vic per reclamar la igualtat de gènere.

El 9 Nou
10/08/2015

A la plaça de la Vella per acabar amb un sistema que consideren antic, caspós, una cinquantena de persones, majoritàriament dones, es van reunir dijous 6 d’agost a Vic per proclamar que, “quan arribi la república catalana, tindrem un país més lliure, més just, més igualitari”. I és que a banda de clamar la independència, l’objectiu central de l’acte era ressaltar la necessitat de paritat entre homes i dones.

Amb aquesta intenció es va fer un minut de silenci en memòria de les víctimes de violència de gènere i, a continuació, la lectura d’un manifest de marcat to feminista.

La trobada també va incloure foto de família, però no una qualsevol. Els i LES participants es van col·locar darrere d’una pancarta que cridava “Via lliures a les dones lliures”. Per fer saber a tothom que la sobirania “no és un desig perquè sí, sinó perquè volem un país millor”, explicava la coordinadora de Centelles per la independència, Susi Planes.

L’organització va anar a càrrec de l’ANC d’Osona i s’emmarca en la campanya que està portant a terme l’Assembla aquest estiu. Consisteix a materialitzar les paraules que, consideren, han de vestir “el país que volem”: solidaritat, sostenibilitat, igualtat i tants altres termes que, com admetien ahir les participants, s’han de fer realitat perquè “fa massa temps que toca”.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 351 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't