El Bus Exprés ja connecta els pobles de la Vall del Tenes amb Barcelona escurçant el temps del trajecte

Barcelona està més a prop de la Vall del Tenes amb autobús. Aquest dilluns ha entrat en servei la línia d’autobús interurbà del Bus Exprés de la Vall del Tenes que permet doblar el nombre d’expedicions diàries. Els viatges són més ràpids perquè la línia té només una o dues parades a cada poble.


El 9 Nou
06/07/2010

Els veïns dels municipis de la Vall del Tenes disposen a partir d’avui d’una nova línia d’autobús directe a Barcelona.

Es tracta de la línia 777, que a partir d’avui connecta directament Barcelona amb els municipis de Parets del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà d’Avall, Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells, una àrea on viuen més de 50.000 persones.

El Bus Express de la Vall del Tenes redueix en uns vint minuts el temps que en el que es realitza el trajecte i pretén ser un transport alternatiu al vehicle privat.

El director general de Transport Terrestre de la Generalitat, Manuel Villalante, ha valorat que es tracta d'”una operació molt innovadora que pretén guanyar quota de mercat en transport públic en els desplaçaments a Barcelona” en oferir la possibilitat de realitzar el trajecte en menys temps, i millorar l’accés a les parades.

La primera fase del projecte s’ha posat avui en funcionament i consisteix a vint expedicions que es desenvoluparan de dilluns a divendres laborables entre els municipis de Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall i Parets del Vallès i Barcelona.

En les pròximes setmanes es desenvoluparà la segona fase, que implicarà la regulació semafòrica per donar prioritat a l’autobús en els encreuaments al seu pas pels diferents municipis.

Finalment, al llarg de l’any vinent de funcionament està previst desenvolupar la tercera fase, amb la creació d’aparcaments dissuasoris a cadascun dels municipi, on els usuaris, fonamentalment veïns de les urbanitzacions, puguin estacionar els seus propis vehicles i utilitzar després el transport públic.

El nou servei està gestionat per l’empresa Sagalés i compta amb una aportació anual de 249.600 euros del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

A partir de l’entrada en funcionament de la nova línia, s’augmentarà el nombre d’expedicions en cada municipi. En el cas de Bigues i Riells l’oferta existent s’incrementarà en el 110%, a Santa Eulàlia en el 70%, a Lliçà d’Amunt serà del 50% i Parets del 30%.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 888 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't