Carreteres redueix els carrils de la variant de Sant Feliu de quatre a només dos

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha presentat aquest dijous a la tarda la nova proposta de la variant de Sant Feliu de Codines. El nou projecte dibuixa la carretera per una zona molt similar al projecte de variant presentat el 2006 però en redueix l’amplada a la meitat.

El 9 Nou
09/07/2010

La nova proposta de variant de la C-59 a Sant Feliu redueix a més de la meitat l’amplada prevista respecte a la primera proposta. En concret, es passa d’una carretera d’uns 24 metres d’amplada amb dos carrils per sentit –tres en els punts de més pendent– a una carretera d’una desena de metres d’amplada amb un sol carril per sentit. Respecte al projecte inicial, també canvien els enllaços que ara es plantegen tots amb rotondes a un mateix nivell. El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, i el director general de Carreteres, Jordi Follia, van presentar aquest dijous a la tarda la nova carretera.

El traçat de la nova variant no pateix massa modificacions i avança per la banda oest del nucli “tot i que es retira uns centenars de metres cap a ponent” i “s’adapta molt més a les previsions del pla general”. La variant farà uns cinc quilòmetres de llargària i tindrà dues connexions amb l’actual carretera: al sud de Sant Feliu i a la cruïlla amb la carretera de Sant Quirze. També hi haurà un enllaç amb la carretera de Gallifa.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 858 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't