Mor el pintor Mario Bedini, veí de Sant Celoni

El pintor italià Mario Bedini, resident a Sant Celoni des de feia més de 30 anys, va morir aquest dimarts. Nascut a Sacile (Itàlia) el 1936, va estudiar a l’Acadèmia de Belles Arts de Carrara i va treballar a Ginebra entre els anys 1960 i 1963, quan es va traslladar a Barcelona.

El 9 Nou
11/03/2011

Pels volts del 1972 va anar a viure a Sant Celoni, a Vilardell, i estava molt vinculat a la vida artística de la vila. En aquests moments treballava en un nou projecte sobre Ingres juntament amb els pintors Jesús Costa i Joan Carles Sagarra, prevista per a l’any que ve.

La darrera exposició a Sant Celoni, la va fer a la Rectoria Vella el setembre del 2009 sota el títol de “Fortius”. Bedini presentava un seguit de pintures que reflectien la seva visió de l’esport a partir de conceptes com l’esforç, la concentració, el patiment o la victòria. Anteriorment, el maig del 2004, va fer una altra exposició en aquest mateix espai, “Boscos”, i a finals del 2003 va participar en una de col·lectiva sobre els esgrafiats de l’església de Sant Celoni.

Al llarg de la seva trajectòria, però, Bedini va fer moltes altres exposicions a Ginebra, Milà, i a altres ciutats de l’Estat espanyol i de Catalunya. També havia obtingut diversos premis i té obra seva a diferents institucions com el Museu de l’Esport de Barcelona o el Museu Fundació Pagani de Milà.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 447 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't