El govern demana a Madrid que desencalli el desdoblament de la línia de Vic abans del juny

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, exigeix a l’Estat que desencalli abans del mes de juny el desdoblament de la línia del Nord entre Montcada i la Garriga. El PSC assegura que l’actitud de Recoder no ajuda a mantenir una bona relació amb el Ministeri.

El 9 Nou
13/05/2011

En concret, Recoder exigeix al Ministeri de Foment que aprovi l’expedient de resposta a les al·legacions –presentades l’any 2008 i que encara no tenen resposta– i que comenci la redacció del primers projectes executius.

El desdoblament de la línia del Nord és una de les accions previstes en el Pla de Rodalies que Estat i Generalitat van pactar per al període 2008-15. Preveia una inversió de 2.450 milions en la construcció de noves línies i duplicacions. Tres anys després, els 2.450 milions segueixen pendents d’executar-se. Per a la línia de Vic, Recoder va reclamar de forma immediata més de 600 milions. Per al conjunt de la xarxa, uns 1.900. Tot el Pla de Rodalies fixava una inversió de 4.000 milions. El nivell d’execució és del 3,3%.
El conseller va assegurar que la paciència de la Generalitat “té un límit” i que “no es pot tolerar” més el “menyspreu” de Madrid. “No podem tenir una xarxa de rodalies d’ensurt per als usuaris o una xarxa regional que és també una sorpresa”.

Per la seva banda, el portaveu del PSC a la Comissió de Territori i Sostenibilitat, Roberto Labandera, afirmava que Recoder “busca la baralla contínua amb Foment en lloc de negociar”, i afegia que aquesta política de confrontació “no porta enlloc”.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 58 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't