La Garriga restaura la vil·la romana de Can Terrers

L’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de la Garriga va començar el mes de maig passat una campanya de restauració de la vil·la romana de Can Terrers.

El 9 Nou
16/06/2011

El jaciment, l’únic del municipi declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, és un dels elements més importants del patrimoni arqueològic de la Garriga i una de les principals vil·les romanes visitables a Catalunya.

Amb aquests treballs de restauració, que acabaran aquest mes de juny, es vol retornar el jaciment a uns nivells mínims de conservació que evitin la degradació irreversible de parts originals de les estructures, els revestiments i les decoracions. S’ha de tenir en compte que la vil·la romana de Can Terrers està a l’aire lliure i és d’accés lliure. Això fa que pateixi directament les conseqüències provocades per les condicions meteorològiques i per l’acció antròpica. La darrera restauració va tenir lloc l’any 2004 i, des d’aleshores, el procés de degradació de les restes ha estat molt intens.

D’altra banda, mentre s’estan fent aquests treballs, a càrrec de la restauradora Mireia Borgoñoz, l’Ajuntament també està treballant amb l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona per renovar la senyalització del jaciment.

LA PREGUNTA

Creieu que és cert que la gent va als supermercats a una hora concreta per lligar?

En aquesta enquesta han votat 142 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't