Indignats de Sant Antoni de Vilamajor, contra les retribucions

Enmig de protestes d’un grup d’indignats, el vot de qualitat de l’alcaldessa de Sant Antoni de Vilamajor va tombar la moció presentada en el darrer ple pel grup municipal de Solidaritat Catalana relativa a l’increment de les retribucions als regidors.

El 9 Nou
06/08/2011

Mitja hora abans de començar el ple, unes 250 persones van concentrar-se davant de l’Ajuntament convocats pel col·lectiu d’indignats Àgora de Sant Antoni de Vilamajor. La convocatòria es va fer per protestar per la revisió de les retribucions dels càrrecs electes. Abans d’entrar al ple es va llegir un manifest en què exigien a l’equip de govern que “rectifiqui les pujades de sou aprovades i torni a fixar els salaris de tots els regidors en el salari de l’anterior legislatura”. “Es voldran fer accions, activitats, cultura, es promouran esdeveniments, es voldran construir i arreglar infraestructures per benefici de tots… i la resposta serà: no hi ha diners”, afirmaven els indignats.

En la seva moció, SI demanava “deixar sense efecte l’augment de les retribucions i que es recuperin les del 2009” que passen dels 627 euros bruts aprovats just fa un any, als 950 euros bruts actuals. La moció va tenir el suport dels regidors de l’oposició SI (3), PUSA (2) i PSC (1) i el vot en contra del govern de CiU (3), ERC-R (1), AIV (1) i PP (1). La votació va donar un empat a sis per l’absència d’un regidor de CiU. Llavors l’alcaldessa va fer ús del seu vot de qualitat i la moció va ser rebutjada. El portaveu de SI, Raül Valentín, va dir que “l’augment està fora de lloc” mentre que l’alcaldessa va passar el punt a votació sense cap intervenció. Això va provocar que s’incrementessin els crits i els xiulets de gran part del públic i com que la cridòria no remetia, l’alcaldessa va decidir acabar el ple quan encara faltava l’últim punt de l’ordre del dia.

El grup municipal de Solidaritat Independentista (SI), s’oposa a l’increment “del màxim per indemnitzacions que cobren els regidors amb delegació, un 51,51%,”, diu el seu portaveu, Raül Valentín. SI reconeix que el sou de l’alcaldessa, de 18.000 euros bruts anuals, “ens sembla correcte, i dins dels paràmetres que marquen les entitats municipalistes”.

LA PREGUNTA

Creieu que és cert que la gent va als supermercats a una hora concreta per lligar?

En aquesta enquesta han votat 142 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't