L’Ajuntament justifica la supressió dels murals de l’entrada de Cardedeu amb un butlletí especial

L’Ajuntament de Cardedeu ha editat i distribuït un full informatiu especial per justificar la decisió d’esborrar els murals que hi havia al mur de l’entrada oest per la carretera de Granollers (C-251).


El 9 Nou
09/09/2013

Els exemplars del full informatiu s’han distribuït a través dels equipaments municipals i de les fleques, com es fa amb el butlletí municipal La Vila.

El document porta el logotip del consistori però no està signat. Només hi ha la data –25 d’agost de 2013– al final.
El text es titula Un projecte per dignificar l’entrada a Cardedeu, un incident de festa major i inclou a la primera pàgina un fotomuntatge de com quedarà la paret quan s’hi col·loquin les lletres d’acer Corten amb la inscripció “Benvinguts a la Vila de Cardedeu” i l’escut municipal. “Entenem que amb el nostre projecte contribuïm a tenir una entrada digna per Cardedeu i no es pot contraposar com una acció contra el camí cap a la independència”, diuen. “Potser anem equivocats però l’estelada dels murals i també la que decora transformadors del poble forma part de la simbologia específica dels seus partits i la mateixa no s’ha col·locat amb el caire de representativitat d’una estelada de tots”, afegeixen.

El butlletí recorda la cronologia de l’actuació que arrenca amb la construcció de la nova rotonda a la cruïlla amb la carretera de la Roca i el reconeixement com a vila florida. Ja s’hi havia fet una primera acció plantant arbres i arbustos. Quedava la segona fase “prenent la idea de l’entrada a Barcelona per la Meridiana, col·locant sobre el mur un cartell amb el text”. “El fet de col·locar el cartell implica pintar el mur per ressaltar les lletres i que aquest sigui l’únic motiu i principal de l’indret”. A partir d’imatges antigues, recorden que el 2008 hi havia pintades de “partits o agrupacions de l’esquerra extraparlamentària” a banda del “reivindicatiu ‘No al golf de Vilalba”. Que es van esborrar l’any 2011, acabada la rotonda. Entre febrer i març, hi van fer pintades la CUP i els okupes de Cardedeu.

LA PREGUNTA

Creu que Joe Biden hauria de renunciar a presentar-se com a candidat dels demòcrates als EUA?

En aquesta enquesta han votat 138 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't