El fotoperiodista vallesà Jordi Borràs denuncia amenaces de mort de grups feixistes

El fotoperiodista vallesà Jordi Borràs ha denunciat les amenaces d’agressions i de mort que va començar a rebre diumenge a la nit a través de Twitter i que han anat a més en les darreres hores. A través d’una entrada al seu bloc, denúncia els fets.

El 9 Nou
16/10/2013

Al seu bloc, el fotperiodista Jordi Borràs relata com “en les últimes 72 hores no he parat de rebre amenaces gravíssimes a través de diferents xarxes socials i comentaris de portals digitals. A hores d’ara, diverses desenes de persones m’estan amenaçant públicament d’apallissar-me, matar-me i exhibir les fotografies de com em quedi la cara un cop hagi rebut la seva visita. No tinc paraules per definir el que he arribat a llegir”.

Tot plegat, deriva dels articles apareguts en alguns portals de l’extrema dreta espanyola on assenyalen a Borràs com a responsable d’una baralla entre diverses persones que hi va haver el 12 d’octubre a Barcelona quan Borràs, com fa temps que fa, va estar treballant cobrint per diari digital Nació Digital les mobilitzacions de l’ultra dreta a Barcelona. Els primers en assenyalar Borràs van ser els responsables del portal laburbuja.com “La meva intenció no era altra que prevenir incidents tenint en compte que era més que conegut la intenció d’aquests grups feixistes d’anar a la cacera aquest 12 d’octubre”.

Borràs denuncia aquests fets i els denuncia perquè no es produeixin més ni afectin a cap altra fotoperiodista. “És per això que he cregut oportú i absolutament necessari que havia de denunciar aquests fets. I ho he fet sent conscient dels maldecaps que em pot portar. Els camins de la justícia són lents i tortuosos però a voltes imprescindibles. Per dignitat, per deontologia i perquè no penso tolerar ni una sola amenaça més del feixisme que tants anys després del canvi de règim, encara impregna indubtablement la nostra societat. He decidit trencar el silenci que sempre ha imperat en aquest bloc on hi penjo les meves fotografies, il•lustrades, senzillament, per austers peus de foto. Avui trenco el silenci i ho faig perquè el dia de demà pugui agafar la càmera amb el pols ferm i amb més força que mai per seguir enfocant, de forma precisa, les injustícies d’aquest país”, escriu Borràs.

SUPORT DEL GRUP BARNILS

Borràs ha rebut el suport del Grup de Periodistes Ramon Barnils. Aquest col·lectiu, a més, ha instat a la policia i al poder judicial a investigar aquests fets perquè no quedin impunes. Es tracta, diuen, d’atacs per limitar el dret a la llibertat d’expressió i d’informació”.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 842 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't