Un ciclista ferit lleu pel tret perdut d’un caçador a Marata

Un ciclista de 47 anys i veí de Mollet va patir una ferida lleu al braç en rebre un tret perdut d’un caçador dissabte de la setmana passada cap a 2/4 de 2 de la tarda a la carretera que uneix Corró d’Avall amb Corró d’Amunt, prop de la cruïlla de Marata.

El 9 Nou
03/11/2013

El veí de Mollet va haver de ser traslladat a l’Hospital General de Granollers, on li van haver de retirar el projectil disparat amb un rifle de caça a força metres de distància que li va impactar després de rebotar amb alguna pedra o algun altre objecte. Ell i un altre company seu, veí de Badalona, estaven en aquest lloc aturats esperant una ambulància perquè l’altre ciclista havia caigut.

Els Mossos han obert diligències i han informat del cas al jutjat de guàrdia de Granollers. L’autor del tret podria enfrontar-se a un delicte de lesions imprudents tot i que s’entén que els fets van ser fortuïts. Segons han confirmat fonts dels Mossos a EL 9 NOU aquest dimecres, encara no s’ha formalitzat cap imputació a l’espera d’un darrer informe de balística que ha de servir per certificar qui és l’autor del tret. Després dels fets, els Mossos van intervenir dos rifles i tres escopetes al grup de cinc caçadors de la societat de les Franqueses que estaven fent una batuda per capturar senglars. Els fets van passar quan un porc va començar a córrer en direcció a la carretera de Corró d’Amunt per escapar dels caçadors. Va ser aleshores quan un d’ells va disparar i el ciclista va rebre l’impacte.

La regidora de Pagesia, Rosa Pruna (CiU), ha dit aquesta setmana que abans d’emetre un judici sobre l’incident de dissabte vol saber exactament les circumstàncies en què es va produir. “Els caçadors estan obligats a senyalitzar les zones on es fan les batudes, però és cert que a vegades la gent no les respecta. En tot cas, han de ser conscients que la situació ha canviat respecte d’anys enrere i ara la gent surt molt més al bosc a passejar, córrer o anar en bicicleta”.

El president de la Societat de Caçadors de les Franqueses, Àngel Bolaño, per la seva banda, explica que abans de fer la batuda del senglar es demanen tots els permisos i es disposa de totes les assegurances. “Avisem la policia i marquem totes les zones per on es farà la batuda, però sol passar que algunes persones no en fan cas o bé ens treuen els senyals. Si es tanca un camí per una batuda, per exemple, a vegades hi ha persones que no respecten”. Bolaño diu que l’assegurança ja s’ha fet càrrec de l’incident de dissabte i que va ser una bala que hauria rebotat en algun lloc. “Era una bala morta que es va disparar a més de 300 metres distància. Un incident lleu”, assegura Bolaño.

QUEIXES HABITUALS

Les queixes a les Franqueses per la presència de caçadors prop de les cases són habituals. “Cada cop que hi ha cacera hi ha queixes”, admet el cap de la Policia Local, Xavier López. Entre les funcions que assumeix la patrulla rural d’aquest cos hi ha el control de la caça al municipi. De fet, durant l’estiu la Policia Local ja va posar dues sancions administratives a caçadors després de certificar que no respectaven la distància de seguretat.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 892 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't