La finca, situada prop de la carretera de Cardedeu a Cànoves, té dues hectàrees i mitja de bosc i unes tres hectàrees i mitja de camps de conreu. També hi ha un edifici amb una nau d’uns 300 metres quadrats, un galliner d’uns 200 metres i un hivernacle de 400 metres que la fundació preveu ampliar fins a uns 1.500 gràcies a un ajut de l’Obra Social de la Caixa i de la Fundació Rubiralta que subvenciona projectes socials. A La Tavella, Viver de Bell-lloc dóna feina estable a 13 persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorn mental sever i els facilita la seva inserció laboral.
La fundació ocupava la finca de l’Incasòl des de l’any 2006 amb un contracte que acabava l’any 2016. Segons Carlos Sopeña, que no ha volgut revelar el cost de l’operació, el fet de tenir-ne la propietat donarà més llibertat a l’entitat per desenvolupar la seva activitat i preveure noves actuacions futures. Segons el director de la fundació, la compra s’ha pogut fer a través de recursos avançats per col·laboradors particulars de l’entitat.
Amb La Tavella, Vivers de Bell-lloc impulsa l’anomenat social farming, és a dir, la producció i venda directa a clients finals mitjançant cistelles de productes ecològics. Des que va començar aquesta activitat ja ha sumat un centenar de clients. A més de les cistelles, a la finca de Cànoves, Viver de Bell-lloc també té una granja de gallines ponedores i hi desenvolupa una activitat de divulgació mitjançant visites per a empreses i escolars.
Viver de Bell-lloc va obrir al novembre la nova casa de Can Lluís, en terme municipal de Fogars, però a prop del nucli urbà de Montseny on viuen dos treballadors que tenen discapacitat psíquica amb dos masovers. Gestionen una finca agrícola i ramadera de 40 hectàrees que ha permès duplicar la superfície total de conreus de La Tavella. En total, la fundació ocupa 80 persones.
{{ comment.text }}