Els èxits esportius al Mundial de Natació de Barcelona, entre d’altres resultats, han donat a les sincronistes Txell Mas, Cristina Salvador i Laia Pons el títol de vallesanes de l’any 2013 que concedeix EL 9 NOU a través d’una votació popular amb els seus lectors. Més de 500 lectors han participat en l’elecció.
La sincronista Txell Mas, en nom de les premiades, ha afirmat que no s’esperaven aquest reconeixement i ha donat les gràcies a totes les persones que ho han fet possible. També a totes les que les acompanyen en els entrenaments i en procés de preparació per a les proves de natació sincronitzada. Salvador no hi ha assistit perquè estava malalta mentre que Laia Pons, actualment, viu als Estats Units.
Mas i els pares de Salvador i Pons han rebut una reproducció de la portada d’EL 9 NOU que anuncia el premi feta per la ceramista Roser Nadal, de Lliçà d’Amunt i que les acredita com a guanyadores.
El guanyador s’ha donat a conèixer aquest dimecres al vespre en un acte a l’auditori de Can Palots, a Canovelles. Els altres finalistes han estat la cineasta Neus Ballús, directora de La Plaga; Pepe Baena, rector de la parròquia de Bellavista; Lluïsa Oller, president de la Fundació Viver de Bell-lloc, de Cardedeu; i Lluís Vila, director del Cor Infantil Amics de la Unió, de Granollers.
AL MAPA DEL MÓN DE LA ‘SINCRO’
La natació sincronitzada vallesana viu, des de fa alguns anys, una època daurada gràcies als fruits que va donant l’inexhaurible factoria del CN Granollers.
L’aportació del club a la Selecció espanyola absoluta ha guanyat pes i s’ha demostrat plenament justificada a base d’èxits esportius. El darrer, la triple medalla de plata assolida per Laia Pons, Meritxell Mas i Cristina Salvador als últims Mundials, celebrats a Barcelona el juliol passat. Les tres granollerines, formades al club de la seva ciutat, van proclamar-se subcampiones del món en equip tècnic, equip lliure i combo.
En total, Meritxell Mas –que debutava en un Mundial absolut– va aconseguir tres medalles; Cristina Salvador, dues, i Laia Pons, una. L’or en totes les disciplines estava reservat a un equip rus absolutament inabastable. Les sincronistes granollerines i les seves companyes van assolir els objectius de pujar al podi en les set disciplines que estaven en joc: a més de les tres plates amb presència vallesana, la Selecció espanyola es va penjar quatre medalles de bronze pels solos i els duets en rutina tècnica i lliure.
Poc després d’aquest èxit, Laia Pons va deixar la selecció (i la pràctica de la sincronitzada d’elit) per anar a estudiar als Estats Units. Però la progressió de les seves companyes a la selecció continua: després de quatre anys excel·lint en les disciplines d’equip, Cristina Salvador ha fet recentment el salt al duet, especialitat només a l’abast de les sincronistes amb millor tècnica. Granollers té encara molt a dir a la sincronitzada d’elit.
ELS VALLESANS GUARDONATS DES DE 2006
El premi està instituït des de 2007, en què es va guardonar com a Vallesana de 2006 Mercè Riera, d’El Xiprer de Granollers. L’any següent, va ser el doctor Germà Morlans, cap de la unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital General de Granollers. El Vallesà del 2008 va anar a parar a mans d’Imma Navarro, de l’associació Apadis de les Franqueses i el del 2009 va ser per al pallasso Tortell Poltrona, en reconeixement a la seva llarga trajectòria. El Vallesà de l’any 2010 va ser el doctor Carles Vallbona, metge granollerí resident a Houston, als Estats Units, i que és un referent mundial en salut comunitària i en pediatria i membre del Patronat de la Fundació Hospital Asil de Granollers. La Vallesana de l’any 2011 va ser la granollerina Carme Grau, responsable d’Oncovallès. I en la darrera edició, el premi va recaure en la garriguenca Laia Guinjoan, responsable del gran recapte que anualment organitza el Banc dels Aliments de Barcelona.
{{ comment.text }}