La parròquia de Fàtima de Granollers remodelarà la façana del campanar

La parròquia de Fàtima, a Granollers, té a punt el projecte per reformar el campanar del temple, que es va construir l’any 1983.

El 9 Nou
25/10/2014

La restauració preveu retirar totes les peces de vidre de la façana, que se substituiran per una estructura metàl·lica prefabricada a taller. Serà molt semblant a la que ja hi ha a l’extrem superior d’aquesta estructura que va ser dissenyada per l’arquitecte Vicenç Oliveras i fa 30 metres d’alçada. Ell mateix ha fet el projecte de restauració, que aportarà a la imatge del campanar “un canvi significatiu tot i que l’essència es manté”, apunta l’arquitecte.

L’actuació s’ha de fer perquè el pas del temps ha malmès part de les peces de vidre i moltes s’han acabat trencant. Ha passat per la dilatació dels vidres i la corrosió de les armadures de les juntes, explica Oliveras. “No podem pujar al campanar. Tampoc podem tocar les campanes des de fa anys perquè la vibració afecta els vidres”, afegeix Manel Amado, rector d’aquesta parròquia de Granollers.

Les reixes metàl·liques que es col·locaran donaran al reformat campanar una forma octogonal, que seguirà el model de la majoria de les esglésies gòtiques, apunta Oliveras. Aquestes peces envoltaran l’estructura circular d’obra, que es veurà des del carrer.

L’arquitecte també valora que la intervenció “dóna continuïtat formal amb la part superior”, “ és “una solució lleugera”, té “un cost econòmic ajustat” i permetrà fer “una intervenció ràpida”. Es va descartar refer-lo tot amb vidres perquè hauria costat el doble, tot i que ara hi ha solucions tècniques que haurien garantit una millor conservació. Ara només es mantindran a la part més baixa, des de l’altura de la coberta de la capella fins al terra.

Els treballs de restauració del campanar costaran uns 80.000 euros. A través de l’Ajuntament de Granollers, s’ha aconseguit una subvenció d’uns 45.800 euros. La resta es demanaran al bisbat de Terrassa o als feligresos. “Si cal, demanarem un crèdit”, assegura Amado. Està previst que les obres, que executarà l’empresa Abolafio, durin tres o quatre mesos. Caldrà muntar una bastida per desmuntar tots els vidres, que es reciclaran. Després de confirmar la subvenció de la Diputació, la parròquia ja està a punt per començar la reforma aviat.

LA PREGUNTA

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 337 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't