El Xiprer s’acosta als joves

Acostar la feina que fa la casa d’acollida d’El Xiprer, de Granollers, a la gent més jove.

El 9 Nou
01/01/2015

Aquest era l’objectiu principal de la primera jornada de voluntariat que es va fer fa uns dies i on van participar una trentena de nois i noies estudiants de diversos instituts de Granollers i rodalia. “Entre tots vam veure que seria molt interessant que la gent jove pogués conèixer el centre”, explicava Mercè Riera, impulsora d’El Xiprer, que fa la distribució de lots d’aliments a unes 1.500 famílies mancades de recursos propis per l’impacte de la crisi econòmica de Granollers i poblacions properes.

Durant tot el matí, els joves van estar col·laborant en la classificació dels aliments procedents del Gran Recapte del Banc dels Aliments o d’altres accions solidàries organitzades a la comarca. Ho van fer a la nova nau del carrer Barcelonès, al polígon d’El Ramassar, a les Franqueses, on El Xiprer crearà un nou magatzem i unes noves instal·lacions per a la distribució dels aliments a les famílies. Hi haurà un espai més gran que permetrà una millor atenció personal.

Aquests aliments arriben al magatzem que l’entitat ja tenia a El Ramassar –al costat de la nova nau– en grans caixes i tots barrejats. Els voluntaris van anar separant i ordenant els aliments. Això permet fer caixes més petites i amb un sol tipus de producte, que es van traslladant al magatzem d’El Xiprer, al carrer Josep Umbert per fer-ne la distribució a les famílies. “Ens fa molta falta aquesta ajuda perquè ara és una època que arriben molts aliments”, deia Riera. “Hi ha molt menjar però no és molt per tota la gent que ho necessita”, comentava la Carla, una de les voluntàries.

Al migdia, els voluntaris van dinar a El Xiprer i Riera els va fer una petita xerrada per traslladar-los la realitat que viuen. “És una forma de sensibilització. Cal que coneguin el moment social que estem vivint”. Però també va servir per “escoltar-los a ells perquè són una part important de la societat”. La voluntat d’El Xiprer és anar repetint aquestes jornades de voluntariat amb joves de forma periòdica. “Ara ja tenim un camí obert”. Els nois i noies van poder deixar les seves dades per a futures col·laboracions.

LA PREGUNTA

Anireu aquest any a les manifestacions per la Diada?

En aquesta enquesta han votat 390 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't