“Un sacerdot ha de ser alegre i el millor exemple és el papa”

Va fer Formació Professional de Delineació Industrial, va treballar durant deu anys en direcció d’obres com a dibuixant tècnic i topògraf en projectes com l’ampliació de l’AP-7 i la línia 9 del metro de Barcelona.

El 9 Nou
09/01/2015

Però en Guillem López va decidir fer un gir radical a la seva vida i entrar al seminari de Valldoreix per formar-se com a sacerdot.

Fa uns tres mesos treballa a la parròquia de Sant Esteve de Granollers i fa un mes que va ser ordenat diaca, com a pas previ al sacerdoci. És un dels dos diaques que han vingut a reforçar la parròquia.

Guillem López va néixer a Terrassa fa 35 anys. Des de molt jove havia col·laborat amb la parròquia del Sant Esperit en tasques de catequesi i esplai, però fins als 28 anys no va sentir el que qualifica com “una crida de Déu molt forta”. Els sis anys en el seminari li van servir per consolidar la seva decisió. “Vaig anar madurant i vaig veure clar que Déu em cridava al sacerdoci”. Admet que a la família i als amics els va sorprendre una mica, però diu que van respectar la decisió. “M’han donat suport, tot i que hi ha gent a qui li ha costat d’entendre”.

Després de dos anys a la parròquia de Matadepera, va arribar a Granollers, on ha oficiat enterraments i batejos, tot i que encara cap casament. També es fa càrrec de la pastoral de joves, del grup de teatre i de l’equip de futbol que juga la lliga del bisbat. No amaga que ha tingut moments de dubte. “Hi ha moments en què no ho veus tot clar, però els superes i et serveixen per créixer com a persona. Donar testimoni, parlar amb la gent t’ajuda a aclarir les teves idees. Agraeixo a Déu tot el que m’ha passat perquè m’ha enriquit molt” diu.

El nou diaca reconeix que l’Església no passa pels seus moments de més popularitat i creu que, més que canviar el missatge, el que caldria és millorar la manera de fer-lo arribar. “No es tracta de renovar el què sinó el com perquè l’església té el millor missatge per a la humanitat, però no el sabem vendre. Que Déu t’estima, s’ha fet carn i t’ha salvat”. Té clar que un sacerdot “ha de ser alegre” i diu que, en aquest sentit, “el millor exemple és el papa”. Ell, personalment, es vol emmirallar en la imatge de Jesucrist en el Nou Testament. “La imatge de Jesús bon pastor, servidor, estimant i perdonant”.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 82 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't