Cau un dels rellotges del campanar de l’església de Llinars

Un dels rellotges del campanar de l’església de Santa Maria del Prat de Llinars va caure fa unes setmanes.

El 9 Nou
19/05/2015

“Estàvem fent un bateig quan vam sentir un gran terrabastall; era l’esfera del rellotge que havia caigut”, relata mossèn Joan Josep Recasens, rector de la parròquia. Afortunadament, “només va trencar algunes teules i no va fer mal a ningú”. De moment, el campanar continua sense un dels seus quatre rellotges. En concret, va caure l’esfera que dóna a la plaça dels Països Catalans.

Recasens diu que el cost de la reparació de l’esfera caiguda i altres actuacions que s’hi haurien de fer se situa “entre els 18.000 i els 25.000 euros, depenent del que s’hi acabi fent”, una quantitat de la qual no disposa el parròquia. “Estem buscant un patró per poder-ho finançar”, explica el rector de Llinars. “Primer anirem al bisbat”, afegeix, i diu que si no aconsegueixen la quantitat necessària miraran “per una altra banda”.

EN MAL ESTAT

A part de refer l’esfera que va caure, també s’haurien de reformar les altres tres. “Les esferes són de vidre i algunes tenen el vidre amb algun forat, no sé si d’una pedregada o d’algú que ha volgut fer punteria, i els ancoratges també estan malament, han perdut part de la seva pintura i val més assegurar-los, no fos cas que amb una altra ventada caigués una altra esfera”. A més, s’aprofitaria l’acció per canviar el parallamps i la il·luminació interior del campanar. La voluntat del rector és que tot estigui enllestit abans de l’estiu. Molts veïns del poble tenen el rellotge del campanar com a referència per saber l’hora.

LA PREGUNTA

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 336 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't