La reparació de la coberta de la Doma, a punt de començar

La reforma de l’església de la Doma, al recinte del vell cementiri de la Garriga, està a les portes de començar.

El 9 Nou
05/11/2015

En el ple municipal de dimecres es va informar de l’aprovació de dues subvencions de la Diputació de Barcelona que sumen 121.000 euros i que serviran per arranjar bona part de les cobertes i per la consolidació de la teulada de l’església.

Tot i ser una operació molt necessària, la reforma no s’havia pogut afrontar amb diners públics fins que el bisbat de Terrassa i la parròquia de la Garriga la van cedir per 20 anys a l’Ajuntament de la població, del qual també depèn tot el cementiri que circumda l’església. Un cop assignades i confirmades les dues subvencions que dóna la Diputació, l’alcaldessa, Meritxell Budó, espera signar el contracte d’aquí a pocs dies amb l’empresa que farà les obres.
Els diners aconseguits aniran destinats a la teulada perquè es considera que molts dels mals que pateix aquest edifici gòtic del segle XVI provenen de les goteres i d’altres desperfectes de la teulada actual, a més dels danys que provoquen els nombrosos coloms que hi volten constantment, sobretot dins del campanar i del comunidor. Una vegada acabada aquesta actuació d’urgència, s’haurà de fer un pas més per refer parts interiors malmeses i per cuidar el retaule gòtic dedicat a Sant Esteve que presideix la nau central, un dels pocs de Catalunya que es poden veure en el seu lloc originari.

Les darreres obres importants a la Doma són de fa més de vint anys, dècades després que l’historiador i notari Josep Maurí, l’any 1958, impulsés una reforma integral de l’església que li va donar la imatge actual, diferent a la que havia tingut durant segles però, segons Maurí, més fidel a la construcció original.

LA PREGUNTA

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 331 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't