La xarxa d’autobús urbà de Granollers incorpora els dos primers autobusos híbrids

La xarxa de transport urbà de la conurbació de Granollers incorpora dos nous autobusos. Són els primers que funcionen amb tecnologia híbrida, és a dir, amb dos motors elèctrics que completen el tercer motor que funciona amb gasoil però que també és menys contaminant.


El 9 Nou
24/11/2015

Els ajuntaments de Granollers, les Franqueses, la Roca i Canovelles han presentat aquest dilluns al vespre els dos primers autobusos híbrids –funcionen amb dos motors elèctrics i un de gasoil- que incorpora la xarxa de transport urbà de la conurbació.

Els dos nous vehicles permetran estalviar entre el 20 i el 30% del consum que, fins ara, feien els autobusos que només funcionaven amb gasoil. Els nous vehicles, que començaran a circular en els propers dies, tenen dos motors elèctrics amb una potencia de 75 kilowats i 102 cavalls. A banda, hi ha un tercer motor de combustió ecològica que funciona amb gasoil. Aquest, però, té unes emissions inferiors: passaran de 75 grams per persona i quilòmetre a només 56.

Els dos nous autobusos tenen una longitud de 12 metres i una capacitat per a 67 persones. A més, estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i incorporen sistemes per facilitar l’ascens i el descens dels passatgers.

Els quatre alcaldes han destacat el compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat. També amb el sistema de transport urbà que uneix Granollers amb les poblacions de l’entorn més proper.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 112 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't