La idea inicial va sorgir d’un grup de veïns però després s’hi va afegir l’ADF i altres voluntaris.
El primer va ser treure tota la terra i runa que hi havia en el que havia estat l’interior de l’ermita. “Ara està tot net. Hi havia molta terra dins, que es va treure fins a arribar a trobar el sòl de l’ermita”, explica Puchol. Es va localitzar un canvi de nivell que correspondria a l’altar i una pedra de la porta i s’ha pogut delimitar el perímetre. De l’ermita en queden parts de les parets. Ara s’han de començar a consolidar les parets que queden dempeus, ja que la prioritat és que “no acabi de caure, refer les parets i posar-hi una tarima per convertir-ho en mirador” explica Puchol. La part més malmesa és la inferior, ja que la gent s’hi enfila per veure què hi ha.
Un bon nombre de voluntaris han participat en la neteja de l’ermita però ara falta “mà d’obra especialitzada, paletes que vulguin dedicar un dia al mes a refer les parets”, afirma Jordi Puchol, que afegeix que la continuïtat de l’actuació depèn molt d’aquesta intervenció de professionals. L’Ajuntament també hi col·labora deixant eines i aportant material, i està interessat a recuperar l’aplec que es feia a l’ermita al gener. En una segona actuació, si hi ha subvenció, s’intentaria refer l’ermita, però és un repte a llarg termini.
L’ermita de Sant Sebastià és propietat d’Àrids Garcia. La construcció es troba al capdavall del planell de la Torrassa (dels mateixos propietaris), ubicació que la converteix en un excel·lent mirador amb vistes al mar, Collserola, el Montseny i la Mola. Era una ermita de 5×10 metres, amb espadanya per a la campana, portal de set dovelles, dues finestres de granit, contraforts a cada costat i una gran riquesa de carreus cantoners. L’ermita ja està documentada el 1640.
{{ comment.text }}