Multa a 12 usuaris de la Garriga per travessar les vies de l’estació quan un tren tallava el pas habilitat

Una dotzena de persones usuàries del tren a l’estació de la Garriga reben aquests dies una multa provinent d’Adif, que gestiona els serveis de les estacions, per haver travessat les vies quan un tren impedia el pas de banda a banda pel lloc habitual.


El 9 Nou
06/04/2016

Així ho va denunciar el regidor del PSC, Àlex Valiente, al ple d’aquest dimecres, en un prec que firmaven conjuntament amb el regidor de Solidaritat. Els fets van passar el mes de novembre passat quan dos trens es van creuar a l’estació de la Garriga. Però com que un dels dos combois era molt llarg, va tallar el pas pel lloc habilitat. En veure la situació i en percebre que no hi havia perill, 12 persones van travessar les vies per un altre lloc i van ser requerides posteriorment per personal de seguretat. Els van agafar el número de carnet d’identitat i fa pocs dies han començat a rebre la notificació d’una multa que puja a 180 euros per persona. El regidor socialista va reconèixer que aquell no era el lloc per travessar d’una banda a l’altra de l’estació, però que es tractava de passar o de perdre el tren: “Qui no ho ha fet mai?” es preguntava Àlex Valiente.

Per això, i per denunciar la indefensió dels passatgers que viuen situacions com aquesta, en el prec del PSC i Solidaritat es demanava que l’Ajuntament intervingués davant d’Adif perquè anul·lés les sancions econòmiques derivades d’aquell incident.

L’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, es va comprometre a reclamar de seguida davant del gestor d’insfrastructures la retirada de les multes. Alguns grups municipals, com ERC-Acord, van afegir que, a més, caldria, exigir respecte pels usuaris i que es modernitzin els sistemes d’indicació i informació del pas dels trens. La petició de socialistes i SI va ser aprovada per unanimitat dels 17 regidors del ple de la Garriga.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 282 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't