La Garriga estrena una visita teatralitzada a l’església de la Doma

Una visita teatralitzada a l’església fortificada de Sant Esteve de la Doma, a la Garriga, s’afegirà a partir de divendres que ve a les propostes culturals impulsades per l’Ajuntament del municipi a través del Centre de Visitants.


El 9 Nou
22/07/2016

Veïns i forasters podran fer un viatge en el temps de més de 1.000 anys d’antiguitat, en un recorregut en què no faltaran les sorpreses, i que permetrà conèixer més a fons un dels elements patrimonials més singulars de la Garriga.

La primera visita, amb el nom de “L’arxiu de pedra”, es farà divendres, 22 de juliol, i les següents seran el 19 d’agost i el 2 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre. El punt de trobada serà l’aparcament de la Doma. A partir de llavors s’estudiarà incorporar el producte a l’oferta estable del Centre de Visitants.

Aquesta nova visita teatralitzada anirà a càrrec d’una guia turística del Centre de Visitants i d’un actor que donarà vida a personatges de diferents èpoques. “Cada personatge té un context històric que s’explica durant la visita, com per exemple totes les afectacions que va tenir la construcció de l’autovia per a l’església de la Doma”, ha explicat el regidor de Patrimoni, Albert Benzekry. Aquesta explicació la fa el personatge d’un enginyer, després d’haver aparegut un campaner, un retaulista, que estarà en una bastida davant el retaule, i un monjo, que entrarà a la sagristia.

A més, el discurs d’aquesta visita incorporarà informacions noves “sorgides a partir dels darrers treballs de restauració de la Doma que tant poden ser històriques com arquitectòniques”. Es podrà saber, per exemple, quines són les parts més noves de la Doma o els usos que tenien determinades espitlleres, i es podrà veure més el forat de l’escala de cargol. “Hi ha alguns espais que estaven molt buits, i ara es podran visualitzar més”.

El regidor assegura que serà una visita molt complerta, que facilitarà la comprensió de la transcendència d’aquest edifici emblemàtic. “A les parets de la Doma s’hi condensen més de 1000 anys d’història”.
Aquesta visita és apta per a tots els públics. Els impulsors consideren que a través del treball escènic i de la caracterització de cada personatge es pot arribar a tots els públics.

La visita, que està finançada per la Diputació de Barcelona, es complementarà amb un tast de productes locals. Hi ha dues degustacions previstes, que variaran segons el dia. Una és el Tast del Monjo, que inclourà productes dolços (licors i sucs juntament amb els Garrics i altres llepolies), i l’altra, el Tast del Domer, que incorporarà productes de proximitat més diversos com embotits, cervesa artesana, pa i oli locals.

L’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, va assegurar en la presentació que es va fer divendres al matí que aquesta nova proposta cultural respon a “l’aposta ferma de l’equip de govern de crear un turisme de qualitat”. Budó va recordar que la Garriga forma part de la Reserva de la Biosfera del Montseny i de la Xarxa Natura 2000. L’origen del conjunt monumental de la Doma data del segle X i encara conserva un magnífic retaule gòtic.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 81 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't