Salut amplia a tota la setmana el tancament rotatori a la nit dels CAP de Montornès i Montmeló

El Servei Català de la Salut ha decidit continuar i ampliar el tancament alternatiu durant la nit dels ambulatoris de Montornès i de Montmeló.


El 9 Nou
30/12/2011

A partir del 15 de gener, el servei alternatiu s’ampliarà a tots els dies de la setmana. Des de l’estiu, es feia només de dilluns a dijous i els divendres i caps de setmana es donava a la vegada a tots dos centres d’atenció primària. Salut ha confirmat aquesta setmana la decisió als ajuntaments després de la reunió que van mantenir divendres passat. Les tres parts en tornaran a parlar a l’abril, quan s’ha previst una nova trobada per fer una valoració del servei.

Segons l’alcalde de Montornès, José Antonio Montero (ICV-EUiA), el Departament justifica la mesura pel baix volum de visites a les nits. A més, tampoc s’han incrementat des de l’estiu quan es va començar a aplicar el tancament alternatiu. La proposta inicial de Salut passava per concentrar totes les guàrdies nocturnes a Montornès i deixar tancat el de Montmeló. A partir de la petició de l’Ajuntament de Montmeló, Salut va decidir mantenir l’alternança.
Montero fa una valoració “molt negativa” de la decisió i enviarà una carta de queixa a la conselleria. Montero rebutja la retallada del servei i afirma que el sistema genera confusió als usuaris.

En aquests darrers mesos, la Policia Local i el mateix ambulatori de Montornès han recollit una cinquantena de queixes per escrit d’usuaris. A banda, n’hi ha hagut de verbals. “Hi ha gent que va a un ambulatori i es troba que ha d’anar a l’altre. O gent que el troba tancat perquè han sortit a fer una visita i creuen que està obert el de l’altre municipi i quan hi arriben també el troben tancat”, relata. En la trobada de la setmana passada, Salut va admetre que també s’han recollit queixes al mateix servei d’atenció telefònica del 061. “Han reconegut que algun cop els informadors no tenien clar quin ambulatori estava obert i han enviat la gent al que no tocava”, diu. Montmeló va dir que no havia registrat queixes.

Montero denuncia que el tancament dels ambulatoris ha comportat un empitjorament del servei que donen les farmàcies que ara també fan guàrdies alternatives. “El tancament dels ambulatoris els ha servit d’excusa per fer una rotació en els seus torns que és molt més desfavorable per als usuaris”.

Per tot plegat, l’alcalde alerta que amb tota probabilitat “les mobilitzacions seguiran i pujaran de to perquè la gent ha vist que les retallades encara van a més”.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 325 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't