La Garriga i l’Ametlla, primers municipis vallesans que es declaren “territori lliure i sobirà”

Els ajuntaments de la Garriga i l’Ametlla són els primers del Vallès Oriental a declarar-se com a territori lliure i sobirà. Ho van fer en els plens d’aquest dimecres, amb els vots afirmatius de tots els grups, tret del PSC i el PP. Caldes, Sant Antoni de Vilamajor i les Franqueses voten dijous.


El 9 Nou
27/09/2012

La Garriga i l’Ametlla s’han declarat oficialment com a territoris lliures i sobirans. Són els dos primers ajuntaments del Vallès Oriental que han votat mocions que fan costat al moviment independentista català. A la Garriga, la moció va rebre el suport de CiU, que governa a l’Ajuntament juntament amb Acord per la Garriga que també va votar-hi a favor. Als vots del govern municipal, s’hi van sumar els dels regidors d’ICV i Solidaritat. En total, 14 vots afirmatius. En canvi, van votar-hi en contra els dos regidors del PSC i el representant del PP.

El consistori de l’Ametlla també va votar de manera contundent en favor de la moció independentista. CiU, que governa amb majoria absoluta, va fer costat a la proposta juntament amb Solidaritat per la Independència i la coalició Pacte per l’Ametlla (la suma del grup independent GRA, ICV i ERC). Són nou vots afirmatius de 13. Els tres regidors del PSC i el representant del PP van votar en contra.

A aquestes primeres declaracions se n’hi sumaran d’altres en properes sessions primàries municipals. Aquest mateix dijous hi ha convocats plens a Caldes (on governa ERC en majoria), Sant Antoni de Vilamajor i les Franqueses. S’espera que les mocions que es presentaran en aquests ajuntaments tirin endavant.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 787 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't